۰۲۱-۸۷۷۰۰۹۱۳

حکایت موفقیت 10استارتاپ های کارآفرین که با سرمایه شخصی راه اندازی شده اند

حکایت موفقیت  10استارتاپ های کارآفرین که با سرمایه شخصی راه اندازی شده اند
۳۰ آذر

بسیاری از کارآفرینان مشتاق بر این باورند که برای ساختن یک شرکت موفق لازم است که در مرحله اول از تعدادی سرمایه گذار ریسک­پذیر یا سرمایه گذار فرشته سرمایه جذب کنند. باور آنها براین است که کسب این «حمایت»، برای سرمایه گذاری کافی بر روی تحقیقات و بازاریابی محصولات، حیاتی خواهد بود.

گرچه بی­تردید تامین مالی بیشتر استارت آپ های موفق توسط سرمایه گذاران ریسک­پذیر صورت می­پذیرد، اما این نکته را نیز باید بدانیم که سرمایه برخی از بزرگترین استارتاپ های تجاری (بعضی از آنها اکنون به غول تبدیل شده اند) در زمان شروع به کار توسط خودشان تأمین گردیده؛ اما با گذشت زمان و دستیابی به موفقیت نهایی، سرمایه­گذاران ریسک­پذیر پمپاژ منابع مالی به داخل آنها را آغاز کرده اند.

بیایید نگاهی به آن دسته از استارتاپ های موفقی بیاندازیم که در ابتدای کار سرمایه شان را خودشان تامین کرده بودند و شروع فروتنانه ای داشتند.

استارت آپ های زیادی وجود دارند که کارشان را با سرمایه بسیار اندکی شروع کرده اند و در نهایت به غول تبدیل شده اند. در اینجا، ما در مورد برخی از شرکت های فناوری بحث خواهیم کرد و سپس به حکایت موفقیت آنها خواهیم پرداخت.

1. گیت هاب GitHub

GitHub یک سرویس هاستینگ منبع ذخیره Git تحت وب است که توسط تام پرستون-ورنر، کریس وانستراث و پی جی هایت تاسیس شده است. بنیانگذاران GitHub، اساسا این استارتاپ را به عنوان پروژه آخر هفته خود جهت رفع لزوم به اشتراک گذاری کد راه اندازی کردند. پرستون-ورنر  پیشنهاد 300،000 دلاری سهام میکروسافت را رد کرد تا به طور تمام وقت بر روی GitHub کار کند.

هر 3 بنیانگذار خودشان بودجه هزینه­های دامنه و هاستینگ (میزبانی) را تأمین کردند. امروز GitHub دارای بیش از 3.4 میلیون کاربر با 16.7 میلیون منبع ذخیره (مخزن) است که آن را به بزرگترین هاست یا میزبان کد در جهان تبدیل کرده است.

GitHub در ژانویه 2009 برنده Crunchie (جایزه ای که TechCrunch به منظور تجلیل از جذاب ترین استارت آپ ها اهدا کرد) برای بهترین استارت آپ با بوت استرپ شد.

2. فیس بوک Facebook

فیس­بوک که بزرگترین پلتفرم شبکه های اجتماعی امروزی است، توسط مارک زاکربرگ، دانشجوی سابق دانشگاه هاروارد، زمانی که او هنوز در هارواد تحصیل می کرد، راه اندازی شد. او با کمک مالی ادواردو ساورین، فیس­بوک را به عنوان یکی از پروژه های سرگرمی خود اجرا کرد.

درابتدا، عضویت در فیس­بوک محدود به دانشجویان هاروارد بود، اما بعدها، آن را به سایر کالج های منطقه بوستون گسترش داد. سپس، به تدریج در اکثر دانشگاه های کانادا و ایالات متحده گسترش یافت.

وی اولین سرمایه گذاری خود را در ژوئن 2004 از پیتر تیل، بنیانگذار PayPal، دریافت کرد. امروزه، فیس بوک با بیش از 2.5 میلیارد کاربر فعال ماهانه، بزرگترین شبکه اجتماعی جهان است.

3. دل Dell

شرکت دل، متعلق به مایکل دل، یک شرکت فناوری رایانه است که کامپیوترها و محصولات و خدمات مرتبط را توسعه، فروش، تعمیر و پشتیبانی می کند.

مایکل دل، شرکت Dell را که در ابتدا به عنوان PCs Limited نامگذاری شده بود، در سال 1984، هنگامی که دانشجوی دانشگاه تگزاس بود، راه اندازی کرد. وی پس از دریافت سرمایه ای به ارزش 1000 دلار از خانواده اش، تحصیلات را رها کرد تا تمام وقت خود را به تجارت جدیدش اختصاص دهد. شرکت وی در همان سال اول، بیش از 73 میلیون دلار درآمد کسب کرد.

در سال 1986، لی واکر، که یک سرمایه دار ریسک­پذیر بود به عنوان رئیس و مدیر عامل به شرکت Dell پیوست.

این شرکت در سال 1988 وارد بورس شد. امروزه دل یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری در جهان است.

4. اپل Apple

حقیقتا کیست که شرکت اپل را نشناسد؟ شرکت اپل، که دفتر مرکزی آن در کوپرتینوی کالیفرنیاست، یکی از معروف ترین شرکتهای چندملیتی است که کامپیوترهای شخصی، نرم افزارهای کامپیوتری و لوازم الکترونیکی مصرفی را تولید می کند.

این شرکت در تاریخ 1 آوریل 1976 توسط استیو جابز، استیو وزنیاک و رونالد وین برای توسعه و فروش کامپیوترهای شخصی تاسیس شد. وین در سال 1977 سهم خود از این شرکت را به قیمت 800 دلار به جابز و وزنیاک فروخت.

این شرکت بودجه اولیه 250،000 دلاری خود را از مایک مارکولا، سرمایه گذار بسیار ثروتمند، دریافت کرد. این شرکت در 5 سال اول، شاهد میانگین رشد 700٪ و درآمدی که هرچهارماه یک بار دو برابر می شد، بود.

اپل اولین شرکت آمریکایی است که بیش از 700 میلیارد دلار ارزش دارد.

5. سیسکو Cisco

شرکت سیسکو سیستمز، یک شرکت چندملیتی است که دفتر مرکزی آن در سن خوزه، کالیفرنیا، قرار دارد و در زمینه محصولات شبکه و اینترنت فعالیت می کند. «سیسکو» برگرفته از نام شهر سانفرانسیسکو است.

سیسکو توسط یک زوج به نامهای لن بوساک و سندی لرنر، که به عنوان اپراتور کامپیوتر در دانشگاه استنفورد کار میکردند شکل گرفت. روزهای اول کار برای این دو دشوار بود.

در سال 1988 ، دونالد والنتاین، که یک سرمایه دار ریسک­پذیر بود، سرمایه گذاری برروی سیسکو را برعهده گرفت. در 16 فوریه 1990، سهام این شرکت با 224 میلیون دلار سرمایه در بازار، عرضه عمومی و به عبارتی وارد بورس شد.

این شرکت د ر سال 2019، درآمد 51.9 میلیارد دلاری را گزارش کرد.

حکایت موفقیت 10استارتاپ های کارآفرین که با سرمایه شخصی راه اندازی شده اند

6. مایکروسافت Microsoft

مایکروسافت در 4 آوریل 1975 توسط بیل گیتس و پاول آلن در آلبوکرک تاسیس شد. آلن نام ‘Micro-Soft’ را پیشنهاد داد، که یک واژه مرکب از دو کلمه میکرو رایانه و نرم افزار است. بیل گیتس، دانشجوی وقت هاروارد، برای تمرکز کامل بر روی این پروژه مرخصی گرفت؛ اما هرگز به هاروارد بازنگشت.

در سال 1980، مایکروسافت در زمینه وارد کردن سیستم عامل میکروسافت به کامپیوترهای IBM به مشارکت با شرکت IBM پرداخت. IBM بابت هر فروش انجام شده ، مبلغی را به عنوان حق امتیاز به مایکروسافت پرداخت می­کرد.

از جمله پرفروش ترین محصولات این شرکت می توان به سیستم عامل Microsoft Windows ، مجموعه Microsoft Office ، Xbox و Bing اشاره کرد. طبق گزارش­های ارائه شده، از ساعت 2019 به بعد، مایکروسافت درآمدی در حدود 34 میلیارد دلار را به عنوان درآمد سالانه جهانی خود گزارش کرده است.

7. TechCrunch

TechCrunch یک وب سایت پیشرو در زمینه فناوری است که اخبار، فیلم ها و رویدادهایی را درباره آخرین اتفاقات دنیای فناوری اطلاعات (IT)، فناوری، استارتاپ ها و کارآفرینی ارائه می دهد. در سال 2005 توسط مایک آرینگتون، کارآفرین موفق سریالی، به همراه کیت تیر تاسیس شد.

در سال 2010، TechCrunch به AOL فروخته شد. شایعه شده بود که این معامله به مبلغی بین 25 تا 40 میلیون دلار انجام پذیرفت. در آن زمان ، Arrington شخصاً صاحب 85٪ سهام این شرکت بود.

TechCrunch و شبکه وب سایت های آن حدود 12 میلیون بازدید کننده منحصر به فرد دارند، و تعداد بازدید صفحه این شرکت، ماهانه بالغ بر 37 میلیون بازدید است.

8. eBay

eBay ، با نام اصلی AuctionWeb توسط یک برنامه نویس ایرانی ـ آمریکاییِ متولد فرانسه به نام، پیر امیدیار، در سپتامبر 1995 در اتاق نشیمن خانه وی تأسیس شد.

قرار بود که eBay بازاری برای فروش کالاها و خدماتِ افراد باشد. یکی از اولین کالاهایی که روی آن فروخته شد، چاپگر لیزری شکسته به قیمت 14.83 دلار بود. eBay برای امیدیار یک سرگرمی جانبی بود؛ تا اینکه به دلیل حجم بالای ترافیکی که دریافت کرد، ISP وی از او خواست تا اکانت یا حسابش را ارتقا دهد.

این شرکت در سال 1997، بودجه ای بالغ بر 6.7 میلیون دلار از شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر Benchmark Capital دریافت کرد. این شرکت در سال 1998 وارد بورس شد.

در حال حاضر، این شرکت در حال پیش بینی درآمد حدود 16.05 میلیارد دلاری است.

9. Basecamp

Basecamp یک شرکت SaaS است که برنامه های وب تجارت ـ محور را تولید می کند. این شرکت که در شیکاگو واقع شده است، در سال 1999 توسط جیسون فرید، کارلوس سگورا و ارنست کیم تاسیس شد. در ابتدا به عنوان یک شرکت طراحی وب آغاز به کار کرد، اما پس از سال 2004، تمرکز خود را به سمت توسعه برنامه های وب تغییر داد.

این شرکت از سال 2005 به بعد بسیاری از محصولات نرم افزاری رایگان و پولی را توسعه داده است، اما محصول برجسته آن Basecamp نام دارد که همچنان محبوبیتش را حفظ کرده است. Basecamp یک برنامه مدیریت پروژه است که هم به کسب و کارهای کوچک و هم کسب و کارهای بزرگ کمک می کند کار خود را به طور کارآمد مدیریت کنند.

امروزه بیش از 16 میلیون کاربر در سراسر جهان از Basecamp استفاده می­کنند. این شرکت در سال 2019 درآمد 25 میلیون دلاری را اعلام کرد.

10. Plenty of Fish

Plenty of Fish، که توسط گروه مچ در سال 2015 خریداری شد، یکی از محبوب ترین سایت های دوست یابی آنلاین در جهان است. این وب سایت توسط مارکوس فریند راه اندازی شد و در سال 2004 به کار تمام وقت او تبدیل شد. مارکوس تمام عملیات را از آپارتمان خود انجام می داد تا اینکه در سال 2008 دفتر جدیدی را در ونکوور کانادا راه اندازی کرد.

Plenty of Fish بیش از 150 میلیون کاربر در سراسر جهان دارد و روزانه بیش از 60،000 کاربر به آن اضافه می شوند. این برنامه به 11 زبان مختلف (برای هر دو دستگاه Android و iOS) در دسترس است. این شرکت درآمدی به میزان 2.05 میلیارد دلار را در سال 2019 گزارش کرده است.

الهام بگیرید

Plenty of Fish، که توسط گروه مچ در سال 2015 خریداری شد، یکی از محبوب ترین سایت های دوست یابی آنلاین در جهان است. این وب سایت توسط مارکوس فریند راه اندازی شد و در سال 2004 به کار تمام وقت او تبدیل شد. مارکوس تمام عملیات را از آپارتمان خود انجام می داد تا اینکه در سال 2008 دفتر جدیدی را در ونکوور کانادا راه اندازی کرد.

Plenty of Fish بیش از 150 میلیون کاربر در سراسر جهان دارد و روزانه بیش از 60،000 کاربر به آن اضافه می شوند. این برنامه به 11 زبان مختلف (برای هر دو دستگاه Android و iOS) در دسترس است. این شرکت درآمدی به میزان 2.05 میلیارد دلار را در سال 2019 گزارش کرده است.

Rate this post
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.