راهنمای جامع

ویزای ICT کانادا

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • درباره کشور کانادا
  • ویزای ICT کانادا چیست؟
  • شرایط اخذ ویزای ICT کانادا
  • مدارک لازم برای ویزای ICT کانادا
  • مزایای ویزای ICT کانادا
  • جزئیاتی پیرامون ویزای ICT کانادا

این مقاله توسط متخصصان اسمارت‌آپ ویزا و برای استفاده کارآفرینان ایرانی نگارش و منتشر شده است. هرگونه بازانتشار آن بدون مجوز از اسمارت‌آپ ویزا، مورد پیگیری قانونی قرار خواهد گرفت.

مهاجرت به کانادا در سال های اخیر با توجه به جذابیت های متعدد این کشور موضوعی است که از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و افراد زیادی در حال تلاش برای دستیابی به اقامت این کشور از روش های مختلف هستند. قدم برداشتن در مسیر اخذ انواع ویزاهای کاری، تحصیلی و تولد فرزند بیش از یک دهه است که همواره تیتر اول اکثر مقالات مربوط به مهاجرت بوده و این موضوع موجب شده تا برخی از شیوه های اخذ اقامت کشور کانادا کمتر شناخته شده باشد. در این مقاله قصد داریم به طور کامل معرفی ویزای ICT کانادا به عنوان یکی ازاین راه های جدید اخذ اقامت کشور کانادا بپردازیم.

ویزاهای غیر اقامتی کانادا

درباره کشور کانادا

کانادا سرزمینی پهناور در شمال قاره آمریکاست که به دلیل برخورداری از ظرفیت های بسیار بالا در حوزه هایی چون ایجاد کسب و کار و همچنین داشتن دانشگاه هایی با استانداردهای جهانی، از جمله کشورهای محبوب برای مهاجرت علاقه مندان به حساب می آید. از لحاظ سیاسی کانادا پادشاهی مشروطه به حساب آمده و نکته جالب توجه درباره اداره امور این کشور این است که دولت فدرال کانادا در مرتبه دوم تصمیم گیری قرار داشته و ملکه الیزابت در راس امور کشور قرار دارد. اتاوا پایتخت کانادا بوده و از جمله محبوب ترین ایالات این کشور برای مهاجرت می توان به بریتیش کلمبیا، کبک و انتاریو اشاره کرد. وضعیت کار در کانادا بسیار مطلوب بوده و طبق آمار اعلام شده در سال 2022 نرخ بیکاری این کشور 4.9% اعلام شده است که نشانگر این موضوع است که شما درصورت تسلط بر زبان انگلیسی یا فرانسوی از شانس بالایی برای فعالیت کاری مرتبط با تخصص و مهارت خود در کانادا و بهره مندی از آسایش و رفاه در این کشور برخوردار هستید. درباره آب و هوای کانادا باید اظهار داشت این کشور سردسیر دارای تابستان های معتدل و زمستان های سرد و پرباران می باشد.

اقتصاد کانادا با توجه به عضویت این کشور در سازمان توسعه G7 در سال های اخیر با رشد قابل توجهی همراه بوده و به دلیل اینکه بخش خصوصی در کانادا، هدایتگر مسیر اقتصاد این کشور است و بخش عمده فعالیت های اقتصادی توسط شرکت ها و سازمان های خصوصی پیش می روند، سرمایه گذاری در کشور کانادا یکی از شیوه های بسیار محبوب اخذ اقامت برای مهاجرین به حساب می آید. با توجه به اینکه در سال های اخیر دولت کانادا نقش محدودی در ایجاد کسب و کارهای جدید ایفا کرده و اغلب استارت آپ ها و مدیران شرکت های خصوصی به گسترش و تولید ثروت در کانادا کمک می کنند، برنامه ICT یا انتقال درون شرکتی می تواند یکی از شیوه های ثمربخش اخذ ویزای کانادا باشد که در ادامه به طور مفصل درباره آن صحبت می کنیم.

هزینه مهاجرت با ویزای تحصیلی به کانادا

ویزای ICT کانادا چیست؟

برنامه ICT کانادا در حقیقت انتقال درون شرکتی (Intra-Company Transferees) است که دولت این کشور از طریق این برنامه به کارشناسان ارشد و مدیران عالی رتبه کسب و کارهای سایر کشورها، اجازه ورود به خاک کانادا و فعالیت در این سرزمین را می دهد. به بیان دیگر صاحبان کسب و کارهایی که علاقه مند به انتقال کسب و کار خود به کشور کانادا هستند و یا می خواهند شعبه ای از مجموعه خود را در خاک کانادا تأسیس کنند، می بایست از طریق این ویزا اقدام کنند. برنامه ICT کانادا یکی از زیرمجموعه های ویزای IMP بوده که به توسعه کسب و کارها در خاک کانادا می پردازد. با توجه به این نکات می توان نتیجه گرفت درصورتیکه فعالیت فرد دارای منافع اقتصادی برای کشور کانادا باشد، اخذ ویزای ICT یکی از ساده ترین و کوتاه ترین روش های مهاجرت برای مدیران علاقه مند به تجربه زندگی در کانادا به حساب می آید.

شرایط اخذ ویزای ICT کانادا

اخذ ویزای ICT کانادا نیز همچون سایر روش های مهاجرت به این کشور دارای چهارچوب و اصول خاص خود می باشد؛ از جمله شرایط استفاده از این برنامه مهاجرتی می توان به داشتن شرکتی ثبت شده در کشور مبدأ با حداقل 1 سال سابقه فعالیت که دارای حداقل 3 کارمند تحت پوشش بیمه باشد، اشاره کرد. اثبات سمت اجرایی شما به عنوان مدیر ارشد یا نیروی کلیدی پروژه در شرکت دومین شرط ورود به این برنامه است. شرکت موردنظر شما می بایست حداقل 1 سال (به صورت ایده آل 3 سال) از شروع فعالیتش گذشته باشد. همچنین اگرچه علاقه مندان به دریافت این ویزا نیازی به اخذ مجوز LMIA (ارزیابی میزان تاثیر بر بازار کار کانادا) را نخواهند داشت و این امر فرآیند اخذ ویزا را بسیار ساده خواهد کرد اما باید ثابت گردد فعالیت شرکت مذکور در کانادا برای اقتصاد این کشور سودآور خواهد بود.

فعالیت با شرکت مذکور حداقل برای 12 ماه در طول 3 سال گذشته از دیگر شروط دریافت ویزای ICT برای متقاضی به حساب می آید. همچنین پس از تاسیس شرکت در کانادا، می بایست هر دو شرکت کانادایی و مبدأ (ایران) تحت مالکیت یک فرد یا افراد مشترکی باشند. اگرچه دولت کانادا هیچ سرمایه اولیه ای را پیش نیاز ورود به این برنامه تعیین نکرده است اما طبق تجربه متقاضیان می بایست سرمایه ای برابر با 250000$ (دلار کانادا) را برای سال نخست فعالیت در این کشور و برطرف کردن هزینه های محتمل درنظر بگیرند تا شانس موفقیت کسب و کار آن ها افزایش یابد. با توجه به اینکه اخذ ویزای ICT مجوز کار برای 1 سال و به صورت موقت را در اختیار فرد قرار می دهد، علاقه مندان می بایست در پایان سال نخست اقدام به تمدید این ویزا نمایند. شایان ذکر است درصورتیکه شرکت شما، شرکتی بین المللی نبوده و در سایر کشورها دارای نمایندگی و شعبه نمی باشد، تجربه فعالیت یا همکاری با شرکت های بین المللی شانس شما را تا حد زیادی برای اخذ این ویزا افزایش خواهد داد.

چرا استارت آپ هایی که از طریق سرمایه شخصی تاسیس شده اند باید همواره نوآور باشند

مدارک لازم برای ویزای ICT کانادا

همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، برای ورود به برنامه ICT کانادا متقاضیان می بایست علاوه بر برخورداری از شروط ذکر شده مدارکی نظیر فیش حقوقی و همچنین مدارک هویتی خود را جمع آوری نمایند که در ادامه به بررسی آن ها پرداخته ایم:

مزایای ویزای ICT کانادا

دریافت ویزای ICT کانادا با توجه به مسیر نسبتا کوتاهی که فرد موظف به طی کردن آن می باشد، دارای مزیت های فراوانی است؛ اجازه زندگی و همچنین پیشبرد اهداف کاری نخستین ویژگی مثبت اخذ ویزای ICT کانادا به حساب می آید؛ به گونه ای که متقاضیان می توانند پس از دریافت ویزا، همراه با خانواده و فرزندان خود به کشور کانادا مهاجرت کرده و نکته حائز اهمیت این است که فرزندان فرد متقاضی از اجازه تحصیل رایگان در مدارس کانادا نیز برخوردار خواهند بود. دومین مزیت برنامه ICT کانادا را می توان نبود هیچگونه محدودیت برای سرمایه اولیه دانست؛ با توجه به اینکه اکثر برنامه های سرمایه گذاری در قرن حاضر نیازمند سرمایه کلان اولیه هستند، عدم وجود محدودیت در برنامه ICT این مسیر را تا حد زیادی متفاوت و محبوب می کند. نتیجه گیری و اخذ ویزا در حداقل زمان دیگر مزیت این برنامه است که پیش از این به آن اشاره کردیم.

شایان ذکر است که ویزای ICT کانادا امکان انتقال نیروها و پرسنل کلیدی شرکت مبدأ را به فرد متقاضی می دهد؛ به بیان دیگر افراد قادر خواهند بود پس از دریافت اجازه انتقال کسب و کار خود به کشور کانادا، برای اخذ ویزای کار چند تن از پرسنل کلیدی و غیرقابل جایگزین شرکت خود نیز اقدام نمایند. امکان اخذ اقامت دائم پس از گذشت 1 سال، عدم نیاز به حضور فیزیکی فرد در پروسه اخذ ویزا و همچنین عدم وجود محدودیت سنی از دیگر مزایای ویزای ICT کانادا به حساب می آیند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که افرادی که برای دریافت ویزای انتقال درون شرکتی کانادا اقدام کرده اند، می توانند برای پیگیری فرآیند اخذ مجوز خود با مراجعه به سایت IRCC و وارد کردن اطلاعات هویتی، از روند اخذ ویزا و همچنین زمان اعلام نتیجه آگاه شوند. (به طور معمول زمان اعلام نتیجه در این سایت 2 الی 4 هفته پس از ثبت درخواست خواهد بود.)

جزئیاتی پیرامون ویزای ICT کانادا

مدت زمان اعتبار ویزای ICT کانادا وابسته به نوع شرکت و همچنین میزان سرمایه افراد از 1 الی 7 سال متغیر است؛ طبق قوانین کشور کانادا صاحبان استارت آپ ها تنها برای 1 سال مجاز به اقامت در خاک این کشور می باشند و پس از آن موظفند مهلت اقامت خود را تمدید کنند. مدیران ارشد شرکت های باسابقه و همچنین کارشناسان عالی رتبه اما می توانند از 1 الی 3 سال برای دریافت اقامت اقدام نمایند. درباره اخذ اقامت دائم کانادا از طریق برنامه ICT اما باید توجه داشت که پس از گذشت 1 سال از فعالیت شرکت منتقل شده، فرد می تواند برای دریافت اقامت دائم خود و اعضای خانواده اقدام نماید. در این مرحله با توجه به نقش فرد در کسب و کار و همچنین میزان اعتبار فعالیت شغلی او، از 50 تا 200 امتیاز در برنامه Express Entry کانادا به او تعلق خواهد گرفت که بسیار قابل توجه بوده و شانس فرد را برای اخذ اقامت دائم بالا می برد.

یکی از نکات قابل توجه برنامه ICT کانادا عدم نیاز به مدرک زبان است؛ به بیان دیگر در فهرست مدارک موردنیاز که توسط کشور کانادا تعیین شده عنوانی از مدرک زبان به چشم نمی خورد؛ با این وجود باید توجه داشت وابسته به ایالت انتخابی افراد، تسلط بر یکی از زبان های انگلیسی یا فرانسوی شانس دریافت ویزا را به طور قابل توجهی افزایش خواهد داد. همچنین پس از دریافت ویزا، بسیار مهم است که در سال اول فعالیت شرکت در کشور کانادا، شرکت مذکور دارای یک مکان فیزیکی باشد. این امر در بلند مدت شانس تمدید ویزا و همچنین اخذ اقامت دائم را نیز افزایش می دهد. از دیگر نکات ویزای ICT کانادا می توان به اجازه کار (Open Work Permit) برای همسر متقاضی اشاره کرد؛ با آگاهی از این اصل همسر فرد متقاضی نیز می تواند در جستجوی کار در خاک کشور کانادا باشد.

سوالات پر تکرار

به طور معمول ویزای ICT برای 1 سال اعتبار دارد؛ اما این موضوع وابسته به فاکتورهای مختلفی مانند اینکه شرکت منتقل شده تا چه اندازه دارای سابقه فعالیت و همچنین شاخه های فرعی می باشد ممکن است تا 3 سال نیز متغیر باشد. ویزای ICT کانادا برای چندین بار قابلیت تمدید داشته و گاها وابسته به اینکه کسب و کار ذکر شده دارای مکان فیزیکی مشخص باشد، چند تن از شهروندان کانادایی در آن مشغول به فعالیت باشند و همچنین تا درصد بالایی سود اقتصادی با خود به ارمغان آورد، می توان تا 7 سال نیز این ویزا را تمدید نمود.

خیر؛ افراد حاضر در هر یک از نقش های مدیر ارشد (Senior Manager)، مدیر اجرایی (Executive Manager) و نیروی متخصص می توانند در صورت برخورداری از توانایی انتقال شرکت و یا ثبت شاخه ای جدید از کسب و کار فعال خود در کشور کانادا برای دریافت این ویزا اقدام نمایند.

خیر؛ افراد تنها در صورتی مجاز به ادامه فعالیت در خاک کانادا هستند که تحت عنوان شغلی سابق خود کار کنند؛ در غیر این صورت متقاضی می بایست برای دریافت دوباره ویزای ICT اقدام کند.

درصورتیکه شما احتمال می دهید در پروسه اخذ ویزا از مدارک کافی برخوردار نباشید و یا پس از دریافت این نوع ویزا نگران تمدید آن در ادامه مسیر مهاجرت هستید، می توانید درباره برنامه Global Talent Stream Program مطالعه کنید. همچنین برنامه PNP کانادا نیز دارای شباهت های زیادی با ICT بوده و می تواند جایگزین مناسبی برای این گزینه به حساب آید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.