استارتاپ ویزاها
سیر تا پیازِ انواع ویزاهای استارتاپی
- استارتاپ ویزا چیست؟
- مؤلفههای اصلی ویزای استارتاپ چیست؟
- کشورهای ارائهدهنده این ویزا کدامند؟
- اسمارتآپ ویزا چیست؟
- ما استارتاپ ویزای چه کشورهایی را برای شما اخذ میکنیم؟
- روند همکاری ما چگونه پیش خواهد رفت؟
- ارزشیابی اسمارتآپ چیست و چگونه کار میکند؟
- چه کشورهایی از طریق استارتاپ ویزا به شما برای جهانی شدن کمک می کنند؟
استارتاپ ویزا چیست؟
کشورهای مهاجرپذیر براساس شرایط متقاضیان مهاجرت، راههای متفاوتی را پیش پای آنها قرار دادهاند. یکی از این راهها که البته مدت زمانی زیادی از شکلگیری آن نمیگذرد، سری استارت آپ ویزاها از جمله ویزای استارتاپ کانادا هستند. بدیهی است که قشر هدف در این روش افراد با استعداد و با توانمندیهای مربوط به پایهگذاری یک کسبوکار ریسکپذیر هستند که قصد دارند یک اکوسیستم بهتر را برای راهاندازی و یا توسعه کاری که هماکنون دارند انتخاب کنند. در حقیقت کشور مقصد در این روش قصد دارد با ارائه امکانات و زیرساخت مناسب، موفق به جذب پدیدههای دنیای نوآوری شود. در این چهارچوب، نتایج حاصلشده برای کارآفرینِ نوآور و کشور مقصد توأمان مثبت و جذاب است، بازی دو سر برد. فرانسه و امریکا که از اولین راهاندازان این روش بودند بارها در سالهای اخیر از تبعات مثبت این اقدام بر اقتصادشان گزارشهای متنوعی تهیه و ارائه کردهاند.

مؤلفههای اصلی ویزا استارتاپ چیست؟
هرچند که کشورهای ارائهدهنده استارتاپ ویزا شرایط متفاوتی را برای ارائه ویزا ارائه دادهاند، اما در اغلب آنها چند آیتم تکرارشونده هستند که از نظر میگذرانیم:
- توانمندیهای فردی : کسی که به دنبال راهاندازی یک کسبوکار نوپای نوآورانه است، طبعاً در خود تواناییهایی را یافته است. ممکن است این توانمندیها فنی-نرمافزاری یا مدیریتی و یا تجربی باشد. برای برخی دیگر ممکن است به علت تحصیلات مرتبط با موضوع کسبوکار مطرح شده باشد. چرا که صرفاً داشتنِ یک ایده به معنای آمادگی مواجهه با سختیهای کارآفرینی نیست. در هر صورت این مهم است که شما جواب مشخصی برای این سؤال داشته باشید که: «چرا فکر میکنید شخصیت مناسبی برای راهاندازی یک استارتاپ هستید؟»
- طرح کسب و کار عالی : وقتی از داشتن یک طرح کسبوکار عالی صحبت میکنیم یعنی نهایت بیزینسپلنی که میتوانید تصور کنید؛ با تمام اسناد پشتیبان و تمامی پیشبینیهای معمولاً پنجساله براساس مارکتریسرچهای دقیق از جغرافیای آتی کسبوکار شما. معمولاً بهترین کار این است که حتی اگر خودتان استاد بلامنازع بیزینسپلننویسی هستید، مسئولیت نگارش آن را به عهده شرکتهای حرفهای در همان کشور واگذار کنید تا با اطمینان خاطر بیشتری این روند ادامه یابد.
- اخذ تأییدیه از نهادهای اقتصادی : کشورهای مختلف راهکارهای متنوعی برای درک این نکته که چقدر طرح و تیم شما میتواند واقعی باشد دارند. در برخی از کشورها همانند کانادا و فرانسه، باید یک اکسلریتور (شتابدهنده)، انکوبیتور (رشددهنده) و یا انجلاینوستور (فرشته سرمایهگذار) سرمایهگذاری بر طرح شما را قبول کند و در برخی دیگر همانند انگلیس مهم است که یک سازمان و یا شرکت اقتصادی طرح شما را تأیید کند. مابین کشورها تفاوتی نیست، در هر صورت سختترین بخش این مسیر همین موضوع است. در حقیقت از آنجا که پس از دریافت این تأییدیه، باقی کارها دیگر آسان میشود، اصل کار پیش روی شما همین است. (که البته این مهم به دوش ما خواهد بود)
- توان مالی در حد پوشش هزینههای اولیه : کشورهای پذیرنده باید مطمئن شوند که شما هزینه اولیه زندگی برای چند ماه اولیه را پس از ورود به کشورشان خواهید داشت. در اغلب کشورها این هزینه بسیار کم و قابل مدیریت است. هرچند اگر قصد اقدام همزمان با خانواده خود را داشته باشید میتواند این هزینه نسبتاً بالا رود.
کشورهای ارائهدهنده این ویزا کدامند؟
در مجموع بیش از ۳۰ کشور جهان در حال حاضر نسبت به صدور این ویزا اقدام کردهاند. شیلی و برزیل در قاره امریکا؛ نیوزیلند و استرالیا در اقیانوسیه؛ کرهجنوبی و سنگاپور در آسیا؛ و انگلیس، فرانسه، هلند، فنلاند و بسیاری از دیگر کشورهای اروپا نیز جزو این کشورها هستند. هرچند شرایط برخی از آنها خاص است و نمیتوان به آنها امید داشت. برخی از ویزاهای استارتاپ را شاهد هستید.

استارتاپ ویزا به درد چه کسانی میخورد؟
به صورت کلی و براساس تجربه ما مخاطبان استارتاپ ویزا به چند دسته اصلی تقسیم میشوند:
- فرد یا تیمهایی که ایده جدید و یا طرحی برای اجرا دارند و از توانمندیهای خوبی بهخصوص در عرصه زبان برخوردارند و ترجیح میدهند استارتاپ خود را در یک اکوسیستم دیگر راه بیندازند.
- دانشجویانی که در یک کشور خارجی تحصیل کردهاند و در پایان ویزای تحصیلیشان مایلند با راهاندازی یک استارتاپ، هم مشغول به کار شوند و هم ویزای خود را از حالت دانشجویی خارج سازند.
- استارتاپ راهاندازهای حرفهای که بعد از چندین تجربه ملی مایلند توان خود را در عرصه بینالمللی بیازمایند.
- استارتاپهای موفق ایرانی که مایلند با تأسیس شعبه و یا راهاندازی کسبوکاری مشابه فعالیتی که در ایران داشتند، حالا در کشوری دیگر، به طرف درآمد ارزی بروند.
همچنین ممکن است شما در هیچکدام از این دستهبندیها قرار نگیرید و با این حال خود را مخاطب این مسیر بدانید، در هر صورت اسمارتآپ در کنار شماست.
اسمارتآپ ویزا چیست؟
اسمارتآپ ویزا تیمی متشکل از متخصصان انواع استارتاپ ویزاهای موجود است که خود تجربه مهاجرت و راهاندازی کسبوکارهای متنوعی را داشتهاند و حالا در تلاش هستند مسیری که خود قبلاً رفتهاند را به صورت سیستماتیک برای دیگر اعضای اکوسیستم کارآفرینی ایران مهیا سازند. ما علاوه بر اینکه پشتیبانی یکی از خوشنامترین دفاتر مهاجرتی ایران را در تهران داریم (آژانس ۳۶۰ درجه کسبوکار و مهاجرت چهرهنگار) در عین حال در کشورهای انگلیس، هلند، اسلواکی و اسپانیا در قالب تیمهای مختلف اما پیوسته مشغول به فعالیت هستیم.
در حال حاضر ما مرجع استارتاپ ویزا در ایران هستیم و عملاً اغلب شرکتهای مهاجرتی در حال همکاری مستقیم و یا غیر مستقیم با ما هستند.
این مهم شاید از این منظر قابل توجیه باشد که اجرای روند استارتاپ ویزا بیش از اینکه موضوعی حقوقی باشد که دفاتر مهاجرتی در آن صاحب نظر باشند، موضوعی اقتصادی است و نیاز به تیمی دارد که خود در فضای استارتاپی تنفس کرده باشند.

ما استارتاپ ویزای چه کشورهایی را برای شما اخذ میکنیم؟
ما صرفاً بر کشورهایی متمرکز هستیم که امکان اخذ واقعی استارتاپ ویزا از آنها میسر است و نه صرفاً هرجایی. هرچند که توان اقدام برای هر کشوری را که شما به آن علاقه داشته باشید داریم، اما کشورهایی را که پیش از این در آنها اقدامات مفید و پروندههای موفق داشتهایم صرفاً به صورت رسمی ارائه میدهیم. همچنین در ارائه این مقاصد به میزان شهرت و قدرت اکوسیستم کشور مد نظر نیز توجه داشتهایم. در حال حاضر استارتاپ ویزای کشورهای زیر توسط اسمارتآپ ویزا ارائه میشود:
روند همکاری ما چگونه پیش خواهد رفت؟
ما معتقدیم روندی که برای تحقق این هدف طراحی کردیم بهترین مسیر ممکن است. آن را مرور میکنیم.
- در ابتدا شما با برخی از پروندههای موفق ما آشنا میشوید، تا به اطمینان مورد نیاز برسید؛
- خروجی برنامه ارزیابی با همراهی شرکای خارجی ما مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه به شما اعلام میگردد؛
- اگر شرایط شما مورد قبول واقع نشود دلایل آن به شما گفته میشود و میتوانید برای حل آنها بکوشید؛
- اگر برنامه شما پذیرفته شده باشد، جلسه توجیهی جهت ارائه اطلاعات قانونی، مالی و اداری با شما برگزار میشود؛
- اگر موافقت حاصل شود و قرارداد منعقد شود، کار تهیه بیزینسپلن آغاز میشود؛
- پس از تکمیل طرح از آن دفاع شده و تأییدیه آن توسط شرکای بینالمللی ما (و صد البته با کمک خودتان) اخذ میشود؛
- امور ویزایی شما را انجام داده و شما رهسپار کشور مقصد میشوید؛

برنامه ارزیابی اسمارتآپ چیست و چگونه کار میکند؟
برنامه ارزیابی اسمارتآپ ویزا با تمرکز بر سنجش توان تیم، کشش ایده، قابلیت اجرا، حد سرمایهپذیری، درک مقیاسپذیری و میزان موفقیت آن برای دریافت تأییدیههای لازم براساس رقبای احتمالی موجود طراحی شده و اجرا میگردد. اگر مایل به بیشتر دانستن در این خصوص هستید، بخش ارزیابیهای اسمارتآپ را بخوانید و با ما این ارتباط را شکل دهید.
چه کشورهایی از طریق استارتاپ ویزا به شما برای جهانی شدن کمک می کنند؟
از زمان ثبتنام شما در هومآفیس یک فرآیند ۳ ماهه در انتظار شما خواهد بود. اما پیش از ثبتنام باید بیزینسپلن شما را تهیه کرده و تأییدیههای لازم را برای آن به دست آورده باشیم که این فرآیند نیز حدود ۳ ماه به طول خواهد انجامید. با این حساب این فرایند حدود ۶ تا ۷ ماه به طول خواهد انجامید.
آیا احساس میکنید برای شروع یک کسبوکار یا استارتاپ تازه، ایدۀ نابی در سر دارید؟ آیا در چشمانداز آمال و اهدافتان میبینید که این ایده را در کشوری دیگر محقق کنید؟ آیا معتقد هستید که استارتاپ و یا شرکتی که هماکنون در ایران دارید، قابلیت حضور در اکوسیستمهای کارآفرینی کشورهای دیگر را نیز دارد؟ بسیار عالی! چون در ادامه مقاله سیر تا پیاز استارتاپ ویزا، قصد داریم راجع به ویزای استارتاپی در کشورهای مختلف، مختصر نکاتی را به شما ارائه دهیم.
لازم به ذکر است در نظر داشته باشید، اسمارتآپ ویزا، به عنوان مرجع ویزاهای استارتاپ در ایران، تمامی این روشها را به صورت عملیاتی انجام نمیدهد. ما براساس تجارب موجود به طرف روشهایی که یا فرآیند بسیار پیچیدهای دارند و یا دستاورد نهایی چندان مطلوبی ندارند نمیرویم. همچنین تعامل مثبت کشور مقصد با ایرانیها و قدرت و توان اکوسیستم مد نظر نیز برای ما در انجام روشها اهمیت بسیاری دارد. اما به صورت کلی خوب است بدانیم به صورت کلی برای جهانی شدن کسبوکار شما چه راهکارهایی به صورت کلی وجود دارد.
همچنین زمانبندیهای ذکرشده برای دریافت ویزاها از زمان ارائه اسناد تکمیلشده محاسبه شده است. وگرنه معمولاً در فرآیند دریافت ویزا استارتاپ مدت زمان زیادی صرف آمادهسازی طرحها و الزامات دیگر خواهد شد که در این زمانبندیها در نظر گرفته نشده است.
استرالیا
عنوان ویزا:
Business Innovation and Investment visa
مزایای ویزای استارتاپی استرالیا:
- فراهم آوردن امکان تأسیس کسبوکار و مدیریت یک کمپانی
- امکان همراهی خانواده با کارآفرین
شرایط دریافت ویزای استارتاپی استرالیا:
- داشتن دعوتنامه معتبر از یکی از کمپانیهای مورد تأیید دولت استرالیا
- برخورداری از تجربه تأسیس و راهاندازی یک کسبوکار تازه
- کسب حد نصاب ۶۵ در آزمون رتبهبندی
- ارائۀ مدارک لازم جهت اثبات رونق و موفقیت کسبوکار
- رسیدن ارزش مجموع دارایی شخصی و ارزش خالص کسبوکار شما یا شریکتان، یا شما و شریکتان بهصورت توأمان به بیش از هشتصد هزار دلار استرالیا
مدت زمان اعتبار ویزا: چهار سال و سه ماه
میانگین زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: پانزده ماه
هزینۀ اخذ ویزا: دستکم ۵۸۵ دلار استرالیا

عنوان ویزا:
Start-up Visa Program
- این ویزا برخلاف سایر ویزاها که اقامت موقت را برای فرد فراهم میکنند، اقامت دائم شما را تضمین کرده و از این حیث برای کسانی که قصد مهاجرت به کانادا دارند راهکاری بسیار ایدئال است.
- دسترسی به منابع و زیرساختهای حمایتی دولت کانادا برای پشتیبانی از کسبوکارها
- تخفیفهای مالیاتی و هزینههای به مراتب کمتر
- سهولت در تأسیس و راهاندازی کسبوکار
- دریافت خدمات متنوع پشتیبانی و مشاورهای در خصوص سنجش بازار، ارتباطات و سایر موارد از جانب سازمانهای محلی چون شتابدهندهها و انکوباتورها یا همان مراکز رشد
- دریافت خدمات متنوع پشتیبانی و مشاورهای در خصوص سنجش بازار، ارتباطات و سایر موارد از جانب سازمانهای محلی چون شتابدهندهها و انکوباتورها یا همان مراکز رشد
شرایط دریافت ویزا:
- اثبات صلاحیتهای مالی و عملکردی لازم توسط کسبوکار مورد نظر
- دعوتنامه از سوی یکی از مراکز رشد یا شتابدهندگان تعیینشده از جانب دولت کانادا
- در اختیار داشتن سرمایه ۲۰۰ و یا ۷۵ هزار دلاری از سوی شتابدهنده و یا مرکز رشد
- در اختیار گرفتن حداقل ۵۰ درصد سهام کسبوکار توسط سازمان مذکور
- داشتن نهایتاً پنج شریک کاری در استارتاپ
- داشتن تسلط کافی به زبان انگلیسی یا فرانسه
- منابع مالی کافی و قابل اثبات
مدت زمان اعتبار ویزا: بهصورت دائم
زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: ۹۰ روز
بیشتر بدانیم: ویزای استارتاپ کشور های اروپایی چیست و مناسب چه افرادی میباشد؟
شیلی
عنوان ویزا:
Startup Chile
مزایای ویزای استارتاپی شیلی:
- مجوز دسترسی به منابع و شرکت در برترین برنامه شتابدهنده امریکای لاتین به مدت حداقل شش ماه
- نزدیک به ۳۰ هزار دلار سرمایهگذاری فاقد سهم
- امکان همراهی اعضای خانواده
- پذیرش در برنامه استارتاپی شیلی که از زمان ثبت درخواست تا پذیرش حدود پنج ماه زمان میبرد
مدت زمان اعتبار ویزا: یک سال، و در صورت شرکت در برنامۀ شتابدهنده تعیینشده شش ماه
میانگین زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: پنج ماه
دانمارک
عنوان ویزا:
Startup Denmark
شرایط دریافت ویزا:
- قدم اول ایجاد و ارائۀ یک طرح کسبوکار و یا همان بیزنسپلن جامع و قرار گرفتن در نوبت ارزیابی توسط دبیرخانه استارتاپویزای دانمارک
- قدم دوم اقدام برای دریافت مجوز کار و اقامت در دانمارک
- قدم سوم کلید خوردن استارتاپ و یا انجام سرمایهگذاری فرد در دانمارک
- امکان همراهی اعضای خانواده پس از گذراندن بررسیهای مربوطه
مدت زمان اعتبار ویزا: این ویزا برای دو سال اعتبار دارد و پس از آن برای سه سال دیگر هم قابل تمدید است.
میانگین زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: چهار هفته
هزینههای لازم: هزینههای درخواست ویزا میتواند تفاوت داشته باشد.

اسپانیا
عنوان ویزا:
Entrepreneur Visa،
ویزای کارآفرینی اسپانیا
(محدود به تأسیس استارتاپ نبوده اما شامل آن میشود)
مزیت دریافت ویزای کارآفرینی اسپانیا:
- سهولت دسترسی به منابع و زیرساختهای ارائه شده توسط دولت اسپانیا به کمپانیهای کارآفرین و نوپا و برخورداری از حمایتهای مالی و سایر خدمات
شرایط دریافت ویزای کارآفرینی اسپانیا:
- محرز بودن تأثیر مثبت پروژۀ مد نظر بر اقتصاد اسپانیا
- کمک به ایجاد شغل در اسپانیا
- کمک به پیشرفت و توسعۀ نوآوریهای تکنولوژیکی
- وجود منابع مالی کافی برای فرد کارآفرین
- داشتن حداقل ۱۸ سال سن
مدت زمان اعتبار ویزا: یک سال ویزای کاری
زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: به صورت میانگین چهار هفته

فرانسه
عنوان ویزا:
French TechTicket for Foreign Entrepreneurs
تِکتیکت برای کارآفرینان خارجی
(فرانسه به غیر از برنامه تِکتیکت، ویزای استارتاپ هم دارد)
فرانسه برای جذب استارتاپها و کارآفرینان خارجی برنامهای جذاب و قانعکننده را پیاده کرده است.
شرایط دریافت ویزای استارتاپی (تکتیکت) فرانسه:
- داشتن تیمی متشکل از دست کم دو تا سه نفر که یکی از آنها فرانسوی باشد
- تسلط به زبان انگلیسی برای سهولت در مشارکت در فعالیتهای تعیینشده
- تسلط به زبان انگلیسی برای سهولت در مشارکت در فعالیتهای تعیینشده
- بنیانگذاران باید صد درصد در خدمت بیزنس مورد نظر بوده و شغل جانبی دیگری نداشته باشند
مدت زمان اعتبار ویزا: برنامۀ مذکور یک برنامۀ دوازده ماهه است
زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: سه ماه بهطور میانگین
اطلاعات بیشتر:
- انتخاب ۷۰ کسبوکار مختلف برای شرکت در برنامۀ استارتاپی مذکور
- استقرار آسان با پشتیبانی کامل از جانب شتابدهندگان و مراکز رشد محلی در خصوص مشاوره، کارشناسی بازار، شبکهیابی و غیره
- ۴۵ هزار یورو سرمایهگزاری بدون سهم به ازای هر تیم استارتاپی شامل ۲۰ هزار یورو برای مخارج شخصی و ۲۵ هزار یورو برای کمک به هزینههای کسبوکار
- تأثیر قابل توجه روی اخذ ویزای فرانسه
- پروازهای ارزانتر با خطوط هوایی ایرفرانس

هلند
عنوان ویزا:
Startup Visa
شرایط دریافت ویزای استارتاپی هلند:
- وجود یک نهاد یا کمپانی مورد تأیید دولت هلند (شتابدهنده یا مرکز رشد) جهت همراهی استارتاپ مورد نظر
- وجود نوآوری کافی در سرویس و یا محصول ارائهشده توسط بیزنس مورد نظر
- داشتن یک بیزنسپلن قابل قبول
- ثبتنام در اتاق بازرگانی مربوطه
- بضاعت مالی کافی برای اقامت یکساله در هلند (چیزی در حدود ۱۳ هزار یورو)
مدت زمان اعتبار ویزا: یک سال
زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: سه ماه
- برخورداری از پشتیبانی یکی از شتابدهندگان یا مراکز رشد برای کلیۀ امور راهاندازی و استقرار کسبوکار از جمله بازارسنجی، جلب مشتری و سایر موارد
- دسترسی به زیرساختها و منابع حمایتی از جانب دولت هلند مانند تخفیفات مالیاتی، هزینههای پایینتر و سهولت در اخذ وام

ایرلند
عنوان ویزا:
Start-up Entrepreneur Program ویزای استارتاپی و کارآفرینی ایرلند
مزایای دریافت ویزای کارآفرینی ایرلند:
- فراهم شدن امکان همراهی خانواده با شرایط خاص
- دسترسی به منابع و امکانات حمایتی دولت ایرلند به کمپانیهای نوپا و تازهوارد مانند تخفیفات ویژه مالیاتی
مزایای دریافت ویزای کارآفرینی ایرلند:
- داشتن دست کم ۵۰ هزار یورو دارایی
- برخورداری از محصول یا سرویسی نوآورانه
- امکان ایجاد شغل در ایرلند و رسیدن به مرز فروش یک میلیون یورو طی یک سال
- در صورت وجود کسبوکار مورد نظر و تصمیم بر جابهجایی آن به ایرلند، مدت حضور آن در بازار زیر شش سال باشد
- وجود مشوقها و انگیزههای لازم برای تحقیق و توسعه
مدت زمان اعتبار ویزا: یک سال
زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: سه تا چهار ماه

ایتالیا
عنوان ویزا:
Italia Startup Visa
ویزای استارتاپی ایتالیا
دولت ایتالیا با سیاستهای اخیر خود در تلاش بوده تا یک اکوسیستم استارتاپی بسیار جذاب را برای کارآفرینان خارجی فراهم آورد.
شرایط دریافت ویزای کارآفرینی ایتالیا:
- داشتن حداقل اعتبار به میزان ۵۰ هزار یورو
- برخورداری از یک Invoker Project
مدت زمان اعتبار ویزا: یکساله
زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: دو ماه
اطلاعات بیشتر:
در ایتالیا دو شیوۀ متفاوت از درخواست ویزای استارتاپ وجود دارد که یکی از آنها با وساطت یک مرکز رشد/شتابدهنده و دیگری بدون آن انجام میپذیرد.
مزایای اخذ ویزای استارتاپی ایتالیا عبارتند از:
- دسترسی به منابع و زیرساختهای فراهمشده توسط دولت ایتالیا
- مالیاتهای کمتر
- استقرار رایگان کسبوکار
- مقررات جامع و انعطافپذیر در خصوص نیروی کاری
- سیاستهای Fail-fast و امکان اصلاح و تغییر ساختار سریع استارتاپ در صورت شکست یا بروز هرگونه اشکال

انگلستان
عنوان ویزا:
Entrepreneur Visa
ویزای کارآفرین در انگلستان
(محدود به تأسیس استارتاپ نبوده اما شامل آن میشود)
مزایای دریافت ویزای کارآفرینی انگلستان:
- فراهم بودن امکان همراهی خانواده
- امکان برخورداری از مزایای حمایتی دولت از جمله تخفیفات مالیاتی
- دسترسی به یکی از بزرگترین و فعالترین اکوسیستمهای استارتاپی جهان
- سهولت استقرار و راهاندازی کسبوکار
شرایط دریافت ویزای کارآفرینی انگلستان:
- سرمایهگذاری ۵۰ هزار پوندی توسط یک شخص حقیقی یا حقوقی ساکن در انگلستان
- تسلط به زبان انگلیسی
- در اختیار داشتن طرح کسبوکار عالی
- دریافت تأییدیه از نهادهای پنجگانه اقتصادی انگلیس
- بضاعت مالی برای تأمین هزینههای زندگی در مدت اقامت
- داشتن حداقل شانزده سال سن
مدت زمان اعتبار ویزا: سه سال (همراه با یک تمدید دو ساله)
زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: سه هفته با این قید که حداقل سه ماه پیش از سفر باید اقدام شود
هزینۀ دریافت ویزا: ۱۴۷۰ یورو
عنوان ویزا:
Startup Visa
ویزای استارتاپ انگلستان
مزایای دریافت ویزای استارتاپ انگلستان:
- فراهم بودن امکان همراهی خانواده
- امکان برخورداری از مزایای حمایتی دولت از جمله تخفیفات مالیاتی
- دسترسی به یکی از بزرگترین و فعالترین اکوسیستمهای استارتاپی جهان
- سهولت استقرار و راهاندازی کسبوکار
شرایط دریافت ویزای کارآفرینی انگلستان:
- در اختیار داشتن طرح کسبوکار عالی
- دریافت تأییدیه از نهادهای پنجگانه اقتصادی انگلیس
- تسلط به زبان انگلیسی
- بضاعت مالی برای تأمین هزینههای زندگی در مدت اقامت
- داشتن حداقل شانزده سال سن
مدت زمان اعتبار ویزا: دو سال (همراه با یک تمدید سه ساله)
زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: سه هفته با این قید که حداقل سه ماه پیش از سفر باید اقدام شود
هزینۀ دریافت ویزا: ۱۴۰۰ یورو

نیوزلند
عنوان ویزا:
Entrepreneur Work Visa
ویزای کارآفرینی در نیوزلند
اگر به دنبال سرمایهگذاری کاری در نیوزلند هستید، راههای بسیاری برای اخذ ویزای کارآفرینی در پیش رویتان قرار دارد. از جمله خریداری یکی از بیزنسهای موجود، یا راهاندازی بیزنس خودتان و یا سرمایهگذاری در سهام و اوراق بهادار شرکتهای ساکن نیوزلند. اگر تصمیم به راهاندازی استارتاپ داشته باشید، باید علاوه بر تأمین سرمایۀ لازم، قادر به ایجاد شغل در نیوزلند هم باشید.
شرایط دریافت ویزای کارآفرینی نیوزلند:
- سرمایهگذاری دستکم ۱۰۰ هزار دلار نیوزلند به غیر از سرمایۀ در گردش
- در اختیار داشتن یک بیزنسپلن قوی
- نبود سابقۀ ورشکستگی در سوابق مالی و کارنامۀ کارآفرینی فرد
- امتیاز بالای ۱۲۰
- برخورداری از حد نصاب سلامتی، رفتار حرفهای و تسلط کافی به زبان انگلیسی
- فراهم بودن امکان همراهی خانواده
مدت زمان اعتبار ویزا: یک سال برای ارزیابی عملکرد کسبوکار و دو سال دیگر قابل تمدید
زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: سه ماه
هزینۀ دریافت ویزا: ۹۰۰ دلار

پرتغال
عنوان ویزا:
Startup Visa
ویزای استارتاپی پرتغال
کشور پرتغال مسیر تبدیل شدن به یک سیلیکونولی اروپایی را با سرعت قابل توجهی طی میکند و رویداد Web Summit که به میزبانی لیسبون برگزار میشود، هرساله توجهات بینالمللی بسیاری را به سمت این تازهوارد مستعد اروپایی جلب میسازد.
شرایط دریافت ویزای کارآفرینی پرتغال:
- استارتاپ باید در حوزۀ فناوری باشد
- داشتن حداقل ۱۸ سال سن
- استارتاپ باید توانایی ایجاد شغل را در پرتغال داشته باشد
- رسیدن به گردش مالی ۳۲۵ هزار یورو طی پنج سال
- رسیدن به درآمد خالص ۵۰۰ هزار یورو طی سه سال
- برخورداری از توانایی مالی کافی برای یک سال اقامت (۵۱۴۶ یورو به ازای هر نفر)
مدت زمان اعتبار ویزا: یکساله به صورت قابل تمدید
زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: دو ماه
هزینۀ دریافت ویزا: ۱۲۰۰ یورو
مزایای دریافت ویزای استارتاپ در پرتغال:
- وامهای با بهرۀ پایین
- هزینههای پایین زندگی
- برخورداری از تخفیفها و امتیازات مالیاتی

ژاپن
عنوان ویزا:
Business Manager Visa
ویزای مدیریت کسبوکار در ژاپن
شرایط دریافت ویزای نوآوری در ژاپن:
- ثبت بیزنسلپلن در شهر فوکوکا
- انتظار برای تأیید طرح کسبوکار و تأمین مدارک مربوطه جهت ثبت درخواست
مدت زمان اعتبار ویزا: شش ماه با قابلیت تمدید
زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: سه ماه
هزینۀ دریافت ویزا: ۸۰۰ دلار
مزایای دریافت ویزای مدیریت کسبوکار:
- برخورداری از ۳۵ میلیون ین وام مخصوص کارآفرینان
- امکان بردن یک جایزۀ یک میلیون ینی
سوئد
عنوان ویزا:
Residence Permits for the Self-employed
مجوز اقامت برای خویشفرما
شرایط دریافت ویزای کاری سوئد:
- داشتن پاسپورت معتبر
- تجربۀ کافی در حوزۀ کاری مورد نظر و سابقۀ راهاندازی و مدیریت کسبوکار
- آشنایی و یا تسلط کافی به زبان سوئدی یا انگلیسی
- مدارک قابل ارائه مبنی بر مدیریت کسبوکار شخصی و برخورداری از مالکیت ۵۰ درصدی آن
- تأمین اطلاعات و مدارک لازم جهت اثبات فروش محصولات و سرویسهای کسبوکار مد نظر درون مرزهای سوئد
- برخورداری از توانایی مالی کافی برای تأمین خود و خانواده به مدت حداقل دو سال (۱۹۵۰۰ یورو برای خود فرد، ۱۰ هزار یورو برای همسر و ۵ هزار یورو به ازای هریک از فرزندان همراه)
- ارائه مدارک مالی معتبر جهت اثبات استطاعت مالی
- برخورداری از شبکۀ مشتریان و ارتباطات کافی در سوئد
- ارائه مدارک سوددهی کمپانی و اثبات کفایت آن در تأمین هزینههای اقامت فرد و خانواده
مدت زمان اعتبار ویزا: دو سال
میانگین زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: چهار هفته
هزینۀ دریافت ویزا: متغیر است
نروژ
عنوان ویزا:
Self-employed Persons Visa
ویزای اشخاص خویشفرما
کشور نروژ را با فلاتهای وسیع و خلاقیت کاری بالا و سیستم بهداشت و درمان فوقالعادهاش میشناسند. از سویی دیگر نروژ چهارمین کشور جهان از حیث بالاترین سرانه درآمد به ازای هر فرد بوده و شکی نیست که یکی از بهترین گزینههای ممکن برای توسعه کسبوکار مؤسسان و کارآفرینان محسوب میشود.
شرایط دریافت ویزای کاری سوئد:
- راهاندازی و هدایت کسبوکار باید تنها دلیل اقامت فرد در نروژ باشد
- قرار گرفتن شخص کارآفرین در پستهای کلیدی و تعیینکننده و پذیرش تعهدات کسبوکار مورد نظر
- برخورداری کسبوکار مربوطه از توجیه اقتصادی مناسب
- ارائه بیزنسپلن قوی
- ارائه اساسنامۀ کسبوکار
- ارائه رسید واریز ۳۰ هزار کرون نروژ به بانک
- ارائه تأییدیۀ حسابرسی
مدت زمان اعتبار ویزا: یک سال با امکان تمدید
میانگین زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: چهار ماه
هزینۀ دریافت ویزا: ۱۶۰۰ یورو
استونی
عنوان ویزا:
The Estonian Startup Visa
استارتاپویزای استونی
دلایلی زیادی وجود دارد که شما را برای راهاندازی کسبوکارتان در استونی ترغیب میکنند. اول اینکه استونی سومین سرانۀ استارتاپ را به ازای هر فرد داراست و اگر در اروپا به صورت میانگین به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت پنج استارتاپ وجود داشته باشد، این رقم برای استونی شش برابر است. بهعلاوه هزینههای زندگی در استونی به مراتب پایینتر از سایر نقاط اروپا بوده و در عین حال، کیفیت زندگی از استاندارد بالایی برخوردار است. سهولت باورنکردنی راهاندازی کسبوکار در استونی یکی دیگر از امتیازات ویژۀ اخذ ویزای استارتاپی این کشور است. در این حد که شما فرم مربوطه را که گفته میشود تنها پانزده دقیقه از وقتتان را میگیرد بهصورت آنلاین پر میکنید و تمام!
شرایط دریافت ویزای کاری استونی:
- بیزنس شما از قابلیت تغییر مقیاس و بسط یافتن برخوردار باشد (توجه شود که صرف مالکیت یک بیزنس آن را حائز شرایط استارتاپ نمیکند)
- بیزنس شما از قابلیت تغییر مقیاس و بسط یافتن برخوردار باشد (توجه شود که صرف مالکیت یک بیزنس آن را حائز شرایط استارتاپ نمیکند)
- قرار گرفتن در جرگۀ مؤسسان خارج از اتحادیۀ اروپا
- دریافت تأییدیه از کمیته رسیدگی به استارتاپها در کشور استونی
شرایط دریافت ویزای کاری استونی:
میانگین زمان لازم برای تکمیل فرایند اخذ ویزا: یک ماه
هزینۀ دریافت ویزا: ۶۰ تا ۸۰ یورو

سنگاپور
عنوان ویزا:
Entrepass
ویزای اُنتره پَس
شرایط دریافت ویزای کاری سنگاپور:
- اگر کسبوکار ثبتشدهای دارید، در زمان ارسال درخواست نباید بیش از شش ماه از عمر آن گذشته باشد
- اگر بیزنس شما ثبتنشده، میتوانید پس از آگاهی کامل از شرایط و پیامدهای ثبت درخواست ویزا آن را ثبت نمایید
مدت زمان اعتبار ویزا: یک سال و قابل تمدید بهصورت سالانه
هزینۀ دریافت ویزا: ۲۲۰ دلار

مالزی
عنوان ویزا:
Malaysia Tech Entrepreneur Programme
ویزای کارآفرین فناوری
مالزی مقام برترین کشور جهت سرمایهگذاری را در سال ۲۰۱۷ به خود اختصاص داده و اگر این مورد را در کنار برتری سیستم بهداشت و درمانش در جهان و همچنین تسلط اکثریت ساکنانش به زبان انگلیسی و نیروی کار حرفهای و متخصصی که دارد قرار دهیم، کمتر کارآفرینی را خواهیم یافت که از کنار ایدۀ سرمایهگذاری در این کشور توسعهیافته به سادگی عبور کند.
شرایط دریافت ویزای کاری:
- اگر کسبوکارتان را ثبت کردهاید، عمر کمپانی در تاریخ ثبت درخواست نباید از شش ماه تجاوز کرده باشد
- اگر بیزنس شما ثبت نشده، میتوانید پس از آگاهی کامل از شرایط و پیامدهای ثبت درخواست این کار را انجام دهید
مدت زمان اعتبار ویزا: یک سال و قابل تمدید بهصورت سالانه
هزینۀ دریافت ویزا: ۶۰۰ دلار برای اقامت یکساله، ۱۲۰۰ دلار برای اقامت پنج ساله

آنچه در کنارتان به سرانجام خواهیم رساند …
کاملا به قدرت طرح کسب و کار شما بستگی دارد. به همین دلیل است که پیشنهاد میدهیم بیزنس پلن شما توسط پژوهشگران طرف قرارداد ما تهیه شوند تا توسط همانها مورد دفاع قرار گیرند.
در برخی کشورها تیم بودن یک امتیاز محسوب میشود. اما باید در نظر داشته باشید در برخی کشورها که یکی از الزامات تحقق استارتاپ ویزا داشتن سرمایه است، آن هزینه نیز به تناسب افزایش مییابد.
بله. در حقیقت این بهترین کار است. البته در آن صورت نیاز به ایجاد تغییراتی در بیزنس پلن خواهیم بود. ما به برخی از متقاضیان پیشنهاد میدهیم که از ابتدا برای دو یا سه کشور اقدام کنند. و در نهایت در انتخاب مقصد نهایی خود آزاد خواهند بود.
بله. هرچند که این کار ریسک دریافت استارتاپ ویزا را بالا می برد، اما قابلیت انجام آن هست. ما یک سرویس صرفا مشاوره ای نیز در این خصوص داریم که در تمام فرآیند در کنار شما هست اما به صورت مستقیم درگیر اجرا نیست و بسیار کم هزینه است.
در کشور انگلیس برای این موضوع روش خاصی در نظر گرفته شده است. اما در اغلب کشورهای دیگر استارتاپ آتی شما نمی تواند در اصل در جای دیگری باشد و باید در همانجا راه اندازی شود. اما طبیعتا میتوانید از زیرساخت فنی خود برای انتشار به زبان جدید استفاده کنید.
هرچند که ما این موضوع را در بیزنس پلن نخواهیم گفت چون یک امتیاز منفی محسوب میشود، اما به صورت کلی بله. خیلی از کارآفرین ها از این روش برای کنترل هزینه ها استفاده می کنند.
بله. همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال شما از همان ابتدا همراهتان خواهند بود.
همسر شما قادر به دریافت اجازه کار و شاغل شدن دارد. و فرزندان شما به صورت مجانی اجازه تحصیل را خواهند داشت.
شما به عنوان کارآفرین ویزا دریافت کرده اید و اجازه کارمند شدن ندارید. هرچند می توانید به صورت فریلنسری فعالیت و درآمد داشته باشید.
سلام و عرض ادب
ما یک گروه استارت آپی هستیم که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت داریم و ایده ما MVP هم گرفته است می خواهیم برای استارت آپ کانادا
اقدام کنیم روند به چه صورت است؟
سلام وقت بخیر
ضمن مطالعه مقاله میتوانید با کارشناسان ما جهت مشاوره اختصاصی رایگان تماس حاصل فرمایید.
سلام و عرض ادب
من یک کارآفرین هستم که در شیراز شرکت فناوری و انتقال تکنولوژی دارم و برای ویزای کاری سوئد میخواهم اقدام کنم با توجه به اینکه ویزا ۲
ساله صادر میشود اگه کسب و کار من در سوئد به سوددهی نرسد باز هم ویزای من تمدید خواهد شد؟
با سلام
خیر قابل تمدید نیست ولی میتواند تغییر نوع ویزا بدهد و راههای متعددی هست.
جهت دریافت مشاور اختصاصی با کارشناسان ما در تماس باشید.
سلام . وقتتون بخیر باشه گرشاسبی هستم .۳۰ ساله، سوالم اینه برای کسی که عقبه و سابقه ی کاری در زمینه ی تحصیلی خود ندارم بنا به شرایطی
که از قبل داشتم . و کارشناسی ارشد ژنتیک هستم و چندین مقاله ی دانشگاهی دارم . برای راه اندازی یه آزمایشگاه ژنتیک و پزشکی توی کدوم
کشور میتونم اقدام کنم؟؟ ایا شما توی این رشته کسب و کار دیگه ای رو میتونید بهم معرفی کنید ؟؟ و البته افرادی که در این زمینه از کسب و کار
متخصص هستن؟؟؟ و سال همیشگی و مهم همه ی قرارداد ها به چقدر سرمایه ی اولیه نیاز هست؟؟؟؟
با سلام با توجه به توضیحاتی که فرمودید چندین راه حل میتوان به شما ارایه نمود که پاسخ آن خارج این متن می باشد لطفا با کارشناسان ما برای دریافت مشاوره اختصاصی رایگان در تماس باشید. سپاس
سلام.
من ایده استارتاپی دارم و سابقه کار در همین زمینه رو هم دارم. اما بازار بین المللی رو نمیشناسم و اینکه حس میکنم ایده ام باید کامل تر بشه. تیم شما برای کامل شدن ایده هم خدمات داره؟
سلام بله یکی از مهمترین وجه تمایز ما خدمات فنی مهندسی در حوزه اصلاح و ارزیابی ایده است و از طریق کارشناسان تخصصی در کنار شما خواهیم بود.
سلام و عرض ادب
شما کدوم کشور رو برای راه اندازی استارتاپ پیشنهاد میدید که مالیات کمتری
دریافت کنند و از ما حمایت کنند؟
الان شرایط استارتاپ کانادا به چه شکل هست؟ پروسه ش چقدر طول میکشه؟
سلام جهت دریافت مشاوره اختصاصی رایگان با ما در تماس باشید. توضیحات کامل را دریافت خواهید کرد و قبل آن مقاله را مطالعه فرمایید.
با سلام و وقت بخیر،سوال بنده در خصوص سرمایه گذارها است،آیا جذب سرمایه گذار برای استارتاپ الزامی است؟و اینکه آیا مجموعه شما برای
جذب سرمایه گذار به ما کمک خواهند کرد یا نه؟