ممکن است در دهه آینده در مریخ زندگی نکنیم و یا با جتپک سر کار نرویم، اما بدون شک دهه آینده با پیشرفت های هیجان انگیزی درعرصه فناوری همراه خواهد بود. در این مقاله، قصد داریم 25 روند اصلی فناوری که به اعتقاد ما شکل دهنده دهه 2020 خواهند بود، را بیان کنیم.
هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی. افزایش توانایی ماشین ها در یادگیری و عملکرد هوشمندانه، دنیای ما را کاملاً متحول می کند. این مسئله نیروی محرک بسیاری از روندهای مشابه دیگر خواهد بود.
اینترنت اشیاء. این به دستگاهها و اشیاء «هوشمندی» که به اینترنت متصل هستند و به طور روزافزون بر تعداد آنها اضافه می شود اشاره دارد. چنین دستگاه هایی به طور مداوم در حال جمع آوری و انتقال دادهها هستند و باعث رشد بیشتر Big Data و AI می شوند.
فناوریهای پوشیدنی و انسانهای تقویت شده. آنچه که با ردیابهای تناسب اندام آغاز شد، اکنون به صنعت عظیم و گستردهای از فناوری پوشیدنی که برای بهبود عملکرد انسان و کمک به ما در برخورداری از زندگی سالم، ایمن و کارآمد طراحی گردیده، تبدیل شده است. در آینده، حتی ممکن است شاهد ادغام انسانها با فناوری برای ایجاد «انسانهای تقویت شده» یا «ترابشر» باشیم.
داده های بزرگ و تحلیل افزوده. داده های بزرگ (Big data) به رشد نمایی مقدار دادههای ایجاد شده در جهان ما اشاره دارد. اکنون به واسطه تحلیل افزوده (تجزیه و تحلیل داده های بسیار پیشرفته که اغلب با استفاده از تکنیک های هوش مصنوعی تقویت می شود)، می توانیم داده های بسیار پیچیده و متنوعی را معنا کرده و با آنها کار کنیم.
فضاهای هوشمند و مکانهای هوشمند. با این گرایش، که ارتباط نزدیکی با اینترنت اشیا دارد، فضاهای فیزیکی مانند خانه ها، ادارات و حتی کل شهرها به طور فزاینده ای به یکدیگر متصل گردیده و هوشمند می شوند.
بلاکچین و دفاتر کل توزیع شده. این روش فوق العاده ایمن برای ذخیره، اعتباربخشی و محافظت از داده ها می تواند بسیاری از جنبه های کسب و کار، خصوصاً تسهیل تراکنشهای قابل اعتماد، را متحول کند.
رایانش ابری و لبه ای. رایانش ابری، که در آن داده ها در رایانه های دیگر ذخیره می شوند و دسترسی به آنها از طریق اینترنت میسر است، به باز کردن داده ها و تجزیه و تحلیل حجم زیادی از اطلاعات کمک کرده است. رایانش لبه ای، که در آن که داده ها در دستگاه های هوشمند پردازش می شوند (مانند تلفن ها)، تجزیه تحلیل داده ها را به سطح بالاتری می رساند.
واقعیت های گسترده دیجیتالی. این روند با در بر گرفتن واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی، حرکت به سمت ایجاد تجربه های دیجیتالی همه جانبه تر را برجسته می کند.
دوقلوهای دیجیتال. دوقلوی دیجیتال، نسخه دیجیتالی از یک شی فیزیکی، محصول، فرآیند یا اکوسیستم واقعی است. این فناوری نوآورانه به ما اجازه می دهد تا به آزمایش آن دسته از تغییرات و تعدیلاتی بپردازیم که انجام آنها بر روی شیء واقعی بسیار گران یا پرمخاطره است.
پردازش زبان طبیعی. این فناوری، که به ماشین ها امکان می دهد زبان انسان را درک کنند، نحوه تعامل انسان با ماشین را به طور چشمگیری تغییر داده است، به ویژه اینکه باعث ایجاد… شده است.
رابط های صوتی و چتبات ها (ربات های سخنگو). الکسا، سیری، چت باتها – در حال حاضر بسیاری از ما با برقراری ارتباط با ماشینها (صرفا از طریق صحبت کردن یا تایپ کردن درخواست خود) کاملاً عادت کرده ایم. در آینده، مشاغل بیشتری تعامل با مشتریان خود را از طریق رابط های صوتی و چتباتها به انجام خواهند رساند.
دید رایانه ای و تشخیص چهره. وقتی ماشین ها می توانند صحبت کنند، چرا نباید «ببینند»؟ این فناوری به ماشین ها این امکان را می دهد تا جهان پیرامون خود را به صورت بصری تفسیر کنند که مهمترین مثال آن تشخیص چهره است. هرچند در استفاده از این فناوری برای تشخیص چهره، قطعا شاهد کنترلهای بیشتر نظارتی خوایم بود، ولی این فناوری راه به جایی نخواهد برد.
ربات ها و کوبات ها. ربات های امروزی باهوش تر از همیشه هستند و آموخته اند که بدون دخالت انسان به محیط خود پاسخ دهند و وظایفشان را به انجام برسانند. در آینده در برخی صنایع خاص، احتمالاً انسانها در کنار همکاران ربات خود کار خواهند کرد – از این رو اصطلاح کوبات یا رباط همکار برای این نوع رباتها انتخاب شده است.