راهنمای جامع ویزای استارتاپ فنلاند
ویزای استارتاپ فنلاند
شما با مطالعه این مقاله، پاسخ سؤالات خود را در مورد ویزای استارتاپ فنلاند خواهید دانست:
- ویزای استارتاپ فنلاند چیست؟
- ویزای استارتاپ فنلاند مناسب چه افرادی است؟
- شرایط دریافت این ویزا چیست؟
- بیزینسپلن شما باید دارای چه خصوصیاتی باشد؟
- چه شرایطی برای تمدید اقامت شما در فنلاند لازم است؟
- آیا استارتاپ ویزای فنلاند به شما اجازه به همراه بردن خانوادهتان را میدهد؟
- مزیتهای دریافت ویزای استارتاپ فنلاند چیست؟
- دریافت این ویزا چه مدت به طول میانجامد؟
- اسمارتآپ ویزا در این مسیر چگونه به شما کمک میکند؟
- چگونه میتوان برای ارزشیابی حرفهای اسمارتآپ اقدام کرد؟
این مقاله توسط متخصصان اسمارتآپ ویزا و برای استفاده کارآفرینان ایرانی نگارش و منتشر شده است. هرگونه بازانتشار آن بدون مجوز از اسمارتآپ ویزا، مورد پیگیری قانونی قرار خواهد گرفت.
ویزای استارتاپ فنلاند چیست؟
برنامه ارائهشده توسط سازمان مهاجرت فنلاند با همکاری سازمان تجارت فنلاند در آوریل سال ۲۰۱۸ برای پذیرش تیمهای استارتاپی برای پایهگذاری کسبوکارهای فناورانه با مقیاس رشد بالا را میتوان ویزای استارتاپ فنلاند نامید.
ویزای استارتاپ فنلاند مناسب چه افرادی است؟
- نداشتن هرگونه سوءپیشینه کیفری
- تیم باتجربه و متخصص در موضوع انتخابشده برای طرح کسبوکار
- هدف نهایی استقرار شرکت در فنلاند بوده باشد
شرایط دریافت ویزای استارتاپ فنلاند چیست؟
- در اختیار داشتن طرح کسبوکار خلاقانه و نوآورانه
- ارائه طرح و دریافت تأییدیه از سازمان تجارت فنلاند
- داشتن منابع لازم برای پرداخت هزینههای زندگی
- در اختیار داشتن حداقل ۶۰% هزینه مورد نیاز برای راهاندازی و توسعه استارتاپ مد نظر
- ارائه تعهدنامه برای تأسیس شرکت و استارتاپ پس از رسیدن به فنلاند
بیزینسپلن شما باید دارای چه خصوصیاتی باشد؟
مهمترین سلاح شما برای دریافت این ویزا، طرح کسبوکار شماست. مجموعهای از مختصات بیزینسپلن آتی شما را در اینجا لیست کردهایم:
- نوآورانه باشد. یعنی به لحاظ کلی تمام یا بخشی از آن در قالب کسبوکارهای نوآورانه بگنجد.
- مقیاسپذیر باشد. یعنی با هزینه کمی قابلیت درآمدزایی بالایی داشته باشد.
- تکرارپذیر باشد. یعنی به سادگی قابلیت توسعه آن مهیا باشد.
- سودآور باشد. یعنی براساس طرح کسبوکار پیشبینی شده باشد که در پایان دوره دوساله به سوددهی برسد.
بهصورت کلی فنلاند معتقد است طرح شما باید این خاصیت را داشته باشد که دارای گردش میلیون یورویی باشد و بر اقتصاد فنلاند قابلیت تأثیرگذاری داشته باشد. چه در خصوص اشتغالزایی و چه در فرآیندهای مربوط به صادرات.
چه شرایطی برای تمدید اقامت شما در فنلاند لازم است؟
ویزای استارتاپ فنلاند برای مدت دو سال به شما اعطا میشود و در صورت نیاز بهصورت دوسالانه تمدید میشود. توسعه کسبوکار مطابق حداقل بخشی از طرح کسبوکار مبنای تمدید ویزای شما خواهد بود. شما پس از چهار سال امکان دریافت اقامت دائم فنلاند را خواهید داشت.
آیا ویزای استارتاپ فنلاند به شما اجازه به همراه بردن خانوادهتان را میدهد؟
شما قادر خواهید بود برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خودتان نیز ویزای فنلاند را دریافت کنید. همسر شما میتواند اجازه کار دریافت کرده و بهصورت مستقل کسبوکار خود را راهاندازی کرده و یا در جایی استخدام شود. همچنین تحصیل مجانی برای همسر و فرزندان شما در دسترس خواهد بود.
مزیتهای دریافت ویزای استارتاپ فنلاند چیست؟
- امکان دریافت سرمایهگذاری ۵۰.۰۰۰ یورویی
- حضور در یکی از شادترین کشورهای جهان
- امکان شبکهسازی آسان با احتساب اکوسیستم پررونق فنلاند
- حضور موفقیتآمیز نوآوران ایرانی در فنلاند و کسب احترام اکوسیستم کارآفرینی فنلاند
- داشتن حمایت بالادستی حکومتی در توسعه راهکارهای استارتاپی
دریافت این ویزا چه مدت به طول میانجامد؟
به غیر از مدت زمان لازم برای تهیه اسناد تجاری (که در مورد فنلاند باید با دقت بسیار بالایی تهیه شود (و توصیه میشود بدون MVP و یا وبسایت ارائه صورت نپذیرد) که حدود ۳ ماه زمان خواهد برد، مراحل ارائه و اخذ تأییدیه و دریافت ویزا معمولاً دو ماه به طول خواهد انجامید.
اسمارتآپ ویزا در این مسیر چگونه به شما کمک میکند؟
ما از ابتدا ایده شما را ارزیابی کرده و اگر شایسته این فرآیند باشد آن را عملیاتی میکنیم. بیزینسپلن شما توسط شرکای تجاری ما در تورکو نگارش میشود. هرچند که شما در فرآیند آن حضوری فعال خواهید داشت. به شما در آمادهسازی مدارک دیگر یاری رسانده و آماده مصاحبه میسازیم. ما فرآیند اخذ ویزای شما و همراهانتان را نیز مدیریت میکنیم و تا پایان در کنارتان خواهیم بود.
همکاران ما در تحقق این هدف، عزیزانی هستند که پیش از این از ایران اقدام کرده و ویزای استارتاپ فنلاند را خود دریافت کردهاند.
چگونه میتوان برای ارزشیابی حرفهای اسمارتآپ اقدام کرد؟
اسمارتآپ مایل است زمان و هزینه شما در این فرآیند بیهوده صرف نشود. بر همین اساس، هفته اول هر ماه، نشستهای بررسی طرحهای متقاضیان برگزار میگردد. در این برنامهها متخصصان ما در ایران بهصورت حضوری و شرکای ما در لندن بهصورت اسکایپی در جلسه ارائه ایده شما حضور خواهند داشت. پیش از حضور در این جلسه و پس از ثبتنام، کارشناسان ما فرمی را به شما میدهند تا شما خصوصیات طرح خودتان را کامل نگارش کرده باشید.
اگر مایل به شرکت در این جلسات هستید، فرم زیر را پر نمایید تا با شما تماس حاصل شود.
آنچه در کنارتان به سرانجام خواهیم رساند …
کاملا به قدرت طرح کسب و کار شما بستگی دارد. به همین دلیل است که پیشنهاد میدهیم بیزنس پلن شما توسط پژوهشگران طرف قرارداد ما تهیه شوند تا توسط همانها مورد دفاع قرار گیرند.
در برخی کشورها تیم بودن یک امتیاز محسوب میشود. اما باید در نظر داشته باشید در برخی کشورها که یکی از الزامات تحقق استارتاپ ویزا داشتن سرمایه است، آن هزینه نیز به تناسب افزایش مییابد.
بله. در حقیقت این بهترین کار است. البته در آن صورت نیاز به ایجاد تغییراتی در بیزنس پلن خواهیم بود. ما به برخی از متقاضیان پیشنهاد میدهیم که از ابتدا برای دو یا سه کشور اقدام کنند. و در نهایت در انتخاب مقصد نهایی خود آزاد خواهند بود.
بله. هرچند که این کار ریسک دریافت استارتاپ ویزا را بالا می برد، اما قابلیت انجام آن هست. ما یک سرویس صرفا مشاوره ای نیز در این خصوص داریم که در تمام فرآیند در کنار شما هست اما به صورت مستقیم درگیر اجرا نیست و بسیار کم هزینه است.
در کشور فنلاند برای این موضوع روش خاصی در نظر گرفته شده است. اما در اغلب کشورهای دیگر استارتاپ آتی شما نمی تواند در اصل در جای دیگری باشد و باید در همانجا راه اندازی شود. اما طبیعتا میتوانید از زیرساخت فنی خود برای انتشار به زبان جدید استفاده کنید.
هرچند که ما این موضوع را در بیزنس پلن نخواهیم گفت چون یک امتیاز منفی محسوب میشود، اما به صورت کلی بله. خیلی از کارآفرین ها از این روش برای کنترل هزینه ها استفاده می کنند.
ج: بله. همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال شما از همان ابتدا همراهتان خواهند بود.
همسر شما قادر به دریافت اجازه کار و شاغل شدن دارد. و فرزندان شما به صورت مجانی اجازه تحصیل را خواهند داشت.
شما به عنوان کارآفرین ویزا دریافت کرده اید و اجازه کارمند شدن ندارید. هرچند می توانید به صورت فریلنسری فعالیت و درآمد داشته باشید.