۰۲۱-۸۷۷۰۰۹۱۳

اکوسیستم استارتاپی کانادا

اکوسیستم استارتاپی کانادا
۰۴ آذر

مهاجرت به کانادا را می‌توان یکی از محبوب‌ترین روش‌های مهاجرتی برای ایرانیان دانست، این کشور که شمالی‌ترین کشور در قاره آمریکا و دومین کشور بزرگ جهان است، توانسته با فرهنگ مهاجرپذیر خود به یکی از محبوب‌ترین مقاصد مهاجرتی تبدیل شود. پیدا کردن شغل برای مهاجرین و افراد خارجی در این کشور تفاوت چندانی با ساکنین آن ندارد و مردم کانادا، آن‌قدر با مهاجرین سروکار داشته‌اند که با آنها همانند هم‌وطن‌های خود برخورد می‌کنند.

این کشور که جزوی از G8 (کشورهای پیشرفته صنعتی جهان) است، در دل خود دانشگاه‌های معتبری را دارد که برای هر خانواده‌ای، تحصیل فرزندانش در این دانشگاه‌ها از جذابیت بالایی برخوردار است. کانادا یکی از کشورهای برتر در حوزه ثبات اقتصادی بوده و در زمره‌ی ۲۰ کشور مناسب برای شروع یک کسب‌وکار است و تمامی این آمار، خبر از جذابیت اکوسیستم استارتاپی کانادا می‌دهد.

اقامت دائم کانادا از طریق ویزای استارتاپ کانادا یکی از روش‌های مطمئن برای مهاجرت به این کشور محبوب است، اما برای آنکه بتوانید با چشمانی باز در این مسیر حرکت کنید، لازم است اطلاعات کافی داشته باشید.

آنچه در ادامه قصد داریم درباره آن صحبت کنیم، اکوسیستم استارتاپی کانادا است، تمام آنچه که لازم است برای شروع یک فعالیت استارتاپی یا دریافت ویزای استارتاپ کانادا بدانید!

بسیاری از کارآفرینان می‌گویند کانادا هنوز هم حرف‌های زیادی برای گفتن در حوزه‌ی کارآفرینی دارد. به گفته بسیاری از این کارآفرینان، از مزیت‌های سیستماتیک کانادا داشتن دانشگاه‌های خوب و اجازه تحصیلات عالی به کانادایی‌ها و سیستم مهاجرپذیر آن‌که منجر به ورود نیروی آموزش‌دیده به کشور می‌شود است، این افراد اصلی‌ترین مزیت کانادا در کارآفرینی را، سرمایه انسانی آن می‌دانند.

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار روی بهبود فعالیت‌های اکوسیستم استارتاپی کانادا، سیستم بهداشت و درمان این کشور است که بر عهده دولت خواهد بود. کارآفرینان نیازی به پرداخت هزینه‌های هنگفت بیمه درمانی برای کارمندان خود نیستند و می‌توانند تنها بر کارآفرینی خود تمرکز کنند. 

رتبه اکوسیستم استارتاپی کانادا در سال ۲۰۲۰

باوجودآنکه کشور کانادا هنوز هم یکی از چهار کشور برتر در لیست کشورهای دارای اکوسیستم استارتاپی است، اما بر اساس رتبه‌بندی StartupBlink در سال ۲۰۲۰، نسبت به سال قبل یک رتبه سقوط کرده و علت این سقوط، آن است که قطب‌های تکنولوژی این کشور مانند تورنتو و ونکوور، شاهد افت رتبه در اکوسیستم استارتاپی خود بوده‌اند و درنتیجه، رتبه اکوسیستم استارتاپی کانادا نیز یک درجه افول کرده است.

اکوسیستم استارتاپی کانادا

قطب‌های استارتاپ کانادا

براساس همان رتبه‌بندی StartupBlink که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم، شهر تورنتو (Toronto)، رتبه اول در اکوسیستم استارتاپی کانادا را به خود اختصاص داده است. البته بر اساس این گزارش تورنتو لقب megahub را به دلیل سقوط ۹ پله‌ای خود در میان شهرهای جهان از دست داده، اما هنوز هم این شهر در کشور کانادا اولین قطب استارتاپی محسوب می‌شود.

بهترین شهرهای کانادا برای استارتاپ‌ها و کارآفرینی

با وجود آنکه در رده‌بندی‌های جمعیتی، کانادا چیزی در حدود یک دهم جمعیت آمریکا را داراست، اما در هنگامی که صحبت از کارآفرینی می‌شود، این کشور بسیار بهتر از لول جمعیتی خود عمل کرده است. علت این وضعیت برتر کانادا در موضوع استارتاپی آن است که:

فهرستی از برترین شرکت‌های حوزه تکنولوژی که در این کشور حضور دارند، مهر تاییدی بر برتری این کشور برای جامعه استارتاپی است.

شرکت‌هایی مانند 500px، Spotify، Hootsuite و Slack، کانادا را مانند وطن خود می‌دانند و مراکز نوآوری بزرگی همچون MaRS تورنتو و 312 Main ونکوور در کانادا قرار دارند. همچنین، شرکت‌های بزرگی همچون گوگل، آمازون و مایکروسافت دفاتر بزرگی در این کشور تاسیس کرده‌اند.

با توجه به توضیحاتی که به آن اشاره شد، جای تعجب ندارد که براساس گزارش وب‌سایت خبری Business Insider در سال ۲۰۱۷، کانادا به عنوان هفتمین کشور برتر جهان برای شروع یک استارتاپ برگزیده شد.

حال در ادامه قصد داریم به بررسی بهترین شهرهای استارتاپی کانادا بپردازیم.

ونکوور (Vancouver)

این شهر بارانی که در ساحل غربی کشور کانادا واقع شده، یکی از شناخته‌شده‌ترین مراکز برای شروع و راه‌اندازی یک استارتاپ است که استارتاپ‌های مشهور جهانی مانند Hootsuite و Slack در این شهر مستقر هستند.

به گزارش اکوسیستم جهانی استارتاپ، ونکوور عنوان پانزدهم در میان بهترین شهرهای دنیای برای شروع یک استارتاپ فناوری را کسب کرده و دلایل محکمی نیز برای آن دارد.

“بیشترین تمرکز استودیوهای تصویرسازی و انیمیشن‌سازی، وجود دو شرکت بازی سازی برتر از مجموع ۶ شرکت بازی‌سازی، و قرار داشتن در بین ۲۰ مرکز برتر از لحاظ مالی در جهان، از جمله برتری‌های ونکوور برای اکوسیستم استارتاپی است.”

در ادامه این گزارش، برخی از داستان‌های موفقیت ونکوور نیز آمده است:

در روزهای آغازین فعالیت استارتاپ Slack، تصور بنیان‌گذار آن بازار صد میلیون دلاری بود و اما فقط در مدت سه سال، این استارتاپ فراتر از حد تصور او رشد کرد و اکنون، سریع‌ترین رشد نرم‌افزاری تجاری در تمام زمان‌ها را از آن خود کرده است.

این بندر شلوغ کانادایی، توانسته رتبه مناسبی در بین بهترین شهرهای جهان برای شروع یک استارتاپ را از آن خود کند و از دلایل آن، کیفیت بالای زندگی، دسترسی خوب و آسان به فضاهای اداری و داشتن سهولت نسبی برای معرفی یک بیزنس به دنیا است.

نزدیکی این شهر به مراکز بزرگ تجاری دنیا مانند سیاتل و سیلیکون ولی نیز از جمله دلایل برتری این شهر است که حضور کسب و کارها  و استارتاپ‌ها را در آن آسان می‌کند.

ونکوور از تخفیفات مالیاتی برخوردار است و با وجود تمرکز نیروی ماهر و آب‌وهوای مطبوع، جای تعجب ندارد که شرکت‌هایی مانند آمازون و مایکروسافت، دفاتر خود را در این شهر تاسیس کرده‌اند.

تورنتو (Toronto)

با داشتن جمعیت ۲٫۸ میلیون نفری و حضور ۲۳۰ ملیت مختلف در این شهر، تورنتو را می‌توان متنوع‌ترین شهر جهان به شمار آورد.

تورنتو به عنوان بزرگترین شهر کانادا، در میان دیگر شهرهای دیگر این کشور سرآمد است و عجیب نیست که این شهر بزرگ، به عنوان مرکز فناوری، تجاری، صنعتی و مالی کانادا عمل کند.

تورنتو به عنوان محل زندگی چیزی در حدود ۲۵۰۰ تا ۴۱۰۰ استارتاپ فعال، عنوان بزرگ‌ترین قطب نوآوری جهان را از آن خود کرده است. جالب است بدانید، تورنتو محل بسیار مناسبی برای زنان کارآفرین است. چیزی در حدود ۱۲٫۵ درصد از شرکای شرکت‌های سرمایه‌گذار خطر پذیر (VC) در کانادا زن هستند که این درصد در ایالات متحده آمریکا، ۶ درصد است.       

تورنتو برای کارآفرینانی که به کمک در تحقیق و توسعه (R&D) نیاز دارند، یک فرصت طلایی است. نرخ پایین هزینه R&D در تورنتو، نسبت به دیگر شهرهای استارتاپی مانند سیلیکون ولی، نیویورک و بوستون، تورنتو را به یک گزینه بسیار جذاب استارتاپی تبدیل می‌کند.

همچنین تورنتو توانسته میزبان خوبی برای سرویس‌هایی مانند گوگل، فیسبوک، توییتر و لینکدین باشد.

مونترال (Montreal)

مونترال شهری است که میزبان رویداد Startupfest است. رویدادی که بیش از دو هزار مبتکر، کارآفرین و سخنرانان برجسته جهان را در کنار یکدیگر جمع می‌کند و دستاوردهای بسیار بزرگی دارد.

یکی از مزیت‌های اصلی مونترال که برای استارتاپ‌های مختلف جذابیت ایجاد کرده است، بازار املاک و مستغلات با قیمت‌های باورنکردنی است. منطقا برای یک استارتاپ، نگرانی هزینه محل کار بسیار بالاست، اما این نگرانی در مونترال معنایی ندارد.

همچنین مونترال به دلیل داشتن دانشگاه‌های برتر، به دریایی از افراد تحصیل‌کرده و استعدادها دسترسی دارد.

روش‌های جذب سرمایه در کانادا

برای جذب سرمایه در صورت دریافت ویزای استارتاپ کانادا و شروع یک کسب‌وکار استارتاپی، ایده تجاری شما باید از حمایت یک یا چند مورد از سازمان‌های زیر برخوردار باشد و این سازمان‌ها عبارت‌اند از:

این شرکت‌های سرمایه‌گذار، به استارتاپ‌ها یا شرکت‌های کوچک با پتانسیل بالا پول قرض نمی‌دهند، بلکه روی آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. سرمایه خطرپذیر به سرمایه‌ای گفته می‌شود که در کنار مشاوره‌ها و کمک‌های مدیریتی در اختیار شرکت‌های کوچک و جوان قرار می‌گیرد و با توجه به آینده روشن این شرکت‌ها، باعث افزایش سرعت رشد آن‌ها می‌شود. یکی از منابع مالی اصلی برای تامین شرکت‌های کوچک و استارتاپ‌ها، سرمایه خطرپذیر است.

فرشته سرمایه‌گذار که در برخی مواقع سرمایه‌گذار انجل نیز خطاب می‌شود، همانند شرکت‌های سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر یکی از منابع مالی برای یک استارتاپ کوچک در کانادا محسوب می‌شود. تفاوت فرشته سرمایه‌گذار آن است که برخلاف شرکت‌های سرمایه‌گذار ریسک پذیر تشکلی از یک گروه نبوده و عموما به یک فرد گفته می‌شود.

فرشتگان سرمایه‌گذار عموما افرادی هستند که به دنبال کسب درآمد بالغ‌بر ۲۵ درصد از پول نقد اضافی خود بوده و به همین علت، سعی دارند با سرمایه‌گذاری روی انواع استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک، سود بالایی را به دست بیاورند.

مرکز رشد که در برخی مواقع به همان نام انگلیسی آن یعنی انکوباتور شناخته می‌شود، مرکزی برای کمک به جذب بیشتر افراد تازه فارغ‌التحصیل شده به بازار کار و سرمایه و عموما مرکزی برای حمایت از کارآفرینان است. انکوباتور درواقع نام دستگاهی است که گرمای لازم برای تولید جوجه را در مرغداری‌ها فراهم می‌کند.

بسیاری از این مراکز بیش از آنکه سرمایه در اختیار استارتاپ‌ها قرار دهند، نسبت به ارائه خدمات و امکانات به استارتاپ‌ها فعالیت می‌کنند.

این سازمان‌های معین، برای سرمایه‌گذاری یا حمایت‌های احتمالی روی استارتاپ‌هایی که قرار است از طریق ویزای استارتاپ کانادا شروع به کار کنند، تعیین‌شده‌اند.

هر سازمانی بر اساس معیارهای خود تشخیص می‌دهد کدام ایده یا پیشنهاد تجاری را موردبررسی قرار دهد و هر مجموعه، فرآیند خاص خود را برای دریافت و بررسی پیشنهادات کسب‌وکاری دارد. ممکن است سازمان موردنظر، از شما درخواست کند مفهوم ایده تجاری خود را شخصا توضیح دهید یا برنامه‌های دقیقی برای آینده آن ارائه کنید.

اگر سازمانی تصمیم به بررسی ایده تجاری شما بگیرد، آن را از جنبه‌های مختلف موردبررسی قرار می‌دهد و پتانسیل پیشنهاد شما برای موفقیت یا عدم موفقیت را خواهد سنجید.

اگر سازمانی تصمیم به حمایت از ایده شما داشته باشد، یک نامه پشتیبانی (Letter of  Support) به شما خواهد داد.

معرفی برخی از شتاب‌دهنده‌های برتر کانادا

اگر بخواهید به روش دریافت ویزای استارتاپ کانادا، مهاجرت دائم به کانادا داشته باشید، احتمالا برای پیشبرد کسب‌وکارتان به یکی از این شتاب‌دهنده‌ها نیاز خواهید داشت.

لو کمپ، یک شتاب‌دهنده از نوع انکوباتور (مرکز رشد کسب‌وکاری) است که در شهر کبک قرار دارد و در حوزه مشاوره و کمک به رشد استارتاپ‌های حوزه فناوری فعالیت می‌کند. این شتاب‌دهنده خدمات مختلفی ارائه می‌کند که متناسب با هر استارتاپی منحصر به‌فرد بوده و از پیش از راه‌اندازی، تا بین‌المللی شدن  کسب‌وکار همراه آن خواهد بود.

این شتاب‌دهنده به افراد نوآور کمک می‌کند پروژه‌های علمی خود را به شرکت‌هایی با رشد بالا تبدیل کنند. این شتاب‌دهنده از مرحله پیش از سرمایه‌گذاری تا لانچ پروژه در کنار استارتاپ‌ّها فعالیت می‌کند.

DMZ یک شتاب‌دهنده حوزه تکنولوژی و فناوری اطلاعات بوده که در سطح جهانی نیز شناخته شده است. این شتاب‌دهنده به ارتباط نزدیک میان مشتریان، سرمایه‌گذارها، متخصصان، جامعه‌ی کارآفرینی و اینفلوئنسرها به استارتاپ‌ها در مسیر ساخت یک کسب‌وکار موفق کمک می‌کند. براساس رده‌بندی UBI Global، این شتاب‌دهنده، به عنوان انکوباتور شماره ۱ جهان که در یک دانشگاه مستقر است، شناخته شده.

برترین مراکز کار اشتراکی در کانادا

برای آنکه یک استارتاپ یا هر کسب‌وکار نوپایی و یا کسب‌وکاری که از طریق ویزای استارتاپ کانادا وارد این کشور شده، بتواند با کمترین هزینه ممکن تیم خود را در کنار یکدیگر قرار دهد، لازم است در ابتدای مسیر به سراغ فضاهای کار اشتراکی بروند که برخی از این فضاهای کار اشتراکی بسیار جذاب در کانادا عبارتند از:

اکوسیستم استارتاپی کانادا

این فضای کار اشتراکی که در شهر تورنتو واقع شده، در واقع بخشی از جامعه استارتاپی این قطب استارتاپی کانادا است. انرژی موجود در CSI (Centre For Social Innovation) از هزاران کارآفرین و افرادی که روزانه در آن به فعالیت‌های مختلف می‌پردازند ناشی شده است.

اکوسیستم استارتاپی کانادا

این فضای کار اشتراکی، در مرکز شهر تورنتو فضای مناسبی برای رفاه حال تیم‌های استارتاپی، افراد فریلنس و انواع شغل‌ها است. یک مرکز که به کارآفرینانی که ایده دارند، فضا می‌دهد تا ایده‌های خود را پیاده سازی کنند.

این فضا در سال ۲۰۱۱، توسط جمعی از مبتکران حوزه‌های فناوری و هنرهای خلاق در تورنتو افتتاح شد.

تمام اشارات بالا، خبر از قدرت اکوسیستم استارتاپی کانادا می‌دهند و دلایل قوی بودن اکوسیستم استارتاپی کانادا، به مسائل بالا ختم نمی‌شود.

آمار و ارقام زیادی نشان می‌ٔدهند استارتاپ‌های کانادا در مسیر رشد سریعی قرار دارند و این کشور روز به روز یک قدم به سیلیکون ولی شدن، نزدیک‌تر می‌شود  و علت جذابیت ویزای استارتاپ کانادا، همین امر است.

البته در موضوع دریافت ویزای استارتاپ کانادا، قوانین مهاجرتی جذابی نیز تاثیرگذارند و باعث محبوبیت کانادا به عنوان یک مقصد مهاجرتی می‌شوند.

Rate this post
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.