ویزای نمایشگاهی، تجاری و هنری:
کسانی که قصد شرکت در نمایشگاههایی که سالانه در برخی از کشورها برگزار میشوند، را دارند، باید ویزای نمایشگاهی داشته باشند.
ویزای تجاری معمولا برای صاحبان مشاغل صنعتی است. مثلا زمانی که میخواهند برای شرکت در نمایشگاههای دورهای و همایشهای صنعتگران جهان به کشور دیگری سفر کنند.
ویزای هنری نیز برای بازیگران، نقاشان، موسیقیدانها و… که برای شرکت کردن در همایشهای فرهنگی هنری، فستیوالهای سالانه، گالریها، همکاری با سازمان های خارجی و… هستند، میباشد.
ویزای پزشکی و ویزای کنفرانس:
این ویزا برای بیمارانی است که باید برای درمان به خارج از کشور بروند. آنها میتوانند با ارسال مدارک پزشکی به کشور مورد نظر ویزای خود را دریافت کنند.
ویزای کنفرانس برای کسانی است که برای شرکت در کنفرانسهای خارجی میروند، یا اینکه خود شخص میخواهد کنفرانس برگزار کند. مانند پزشکان، اساتید دانشگاه، دانشجویان و شخصیتهای علمی فرهنگی
ویزای توریستی گروهی، انفرادی و خانوادگی:
اگر میخواهید برای سفر به کشور دیگری بروید باید ویزای گروهی را دریافت کنید، این ویزا، یک ویزای سینگل است و مدت اقامت آن بستگی به تعداد روزهای سفر دارد. اگر شما میخواهید تنهایی به کشوری سفر کنید، میتوانید از ویزای انفرادی استفاده کنید. این ویزا هم سینگل و هم مولتی دارد. ویزای خانوادگی نیز برای افرادی صادر میشود که یکی از افراد خانواده و نزدیکانش در یک کشور دیگر اقامت دارد و برای رفتن به آن کشور از این ویزا استفاده میکند
ویزای دانشجویی و تحصیلی:
ویزای دانشجویی برای دانشجویانی است که فقط به خاطر شرکت در مسابقه، همایشهای ملی و … به کشوری سفر میکنند. ویزای تحصیلی برای داوطلبانی است که میخواهند در یکی از سطحهای کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا در کشور دیگری ادامه تحصیل دهند یا اینکه میخواهند در یکی از کلاسهای زبان کشور موردنظر شرکت کنند.
ویزای سیاسی و مطبوعاتی:
ویزای سیاسی مخصوص افراد سیاسی و دیپلماتیک یا شخصیت های دولتی است که برای انجام کارهای سیاسی و جلسه های کاری صادر میشود. ویزای مطبوعاتی نیز برای شخصیت های مطبوعاتی، خبرنگاران و اصحاب رسانه است که برای انجام کارهای خبری به خارج از کشور میروند.
ویزای بازنشستگی:
برخی افراد بعد از اینکه بازنشسته میشوند، با هدف اینکه بتوانند در شرایط رفاهی ایدهآل زندگی کنند و با داشتن وضعیت مالی مناسب میتوانند ویزای بازنشستگی کشور موردنظر خود را دریافت کنند و بعد از مدتی اقامت دائم بگیرند. حداقل سن مجاز برای گرفتن این ویزا در بعضی کشورها 50 و در بعضی کشورها 55 است.
ویزا بدو ورود (arrival on visa):
این ویزا مخصوص کشورهایی است که برای رفتن به آن جا احتیاجی به انجام کارهای اداری نداریم، و فقط زمانی که به مرزهای کشور رسیدیم، با پرداخت مبلغی برای خروج، اجازه وارد شدن به خاک آن کشور را پیدا میکنیم. در برخی از کشورها نیاز به یک سری مدارک نیز هست.